Datum: 09-07-2020 - 16:28
07
okt
'17

Gemeenteraadsleden geven les over de politiek op de basisscholen.

Wat de gemeente doet en uit wie het bestaat, dat is voor de leerlingen van de Victorschool geen raadsel meer. Zij hebben afgelopen woensdag 4 oktober hier les over gehad. Deze les werd gegeven door Astrid Warmerdam en Bouke Geerlings. Maar de Victorschool was niet de enige school die bezocht werd...

door gemeenteraadsleden. Andere raadsleden bezochten met hetzelfde lesprogramma de scholen in Noordwijkerhout en De Zilk.

Het is een heel nieuw lesprogramma voorzien van leuke filmpjes, ontworpen door de griffier (Cindy Heusingveld) en leden van de raad (Henk vd Wal - D66, Richard Brouwer - NZLokaal, Astrid Warmerdam - CDA). Door middel van het lesprogramma willen ze de kinderen van de basisscholen betrekken bij het dorp, zo worden er actuele problemen voorgelegd en gevraagd naar hun visie en oplossingen.

Daarnaast leren de kinderen natuurlijk ook wat er gebeurt op het gemeentehuis. Het lesprogramma werd erg positief ontvangen door de kinderen. De volgende les wordt er geleerd hoe een vergadering in z'n werk gaat. Ook zullen we de voorstellen bespreken met de kinderen.

Foto PR > Victorschool Astrid Warmerdam en Bouke Geerlings CDA.