08
jul
'12

Binnenkort rollen er Noordwijkerhoutse ballen over Landgoed Tespelduyn.

Golf is een snel groeiende sport en het aantal beoefenaren neemt explosief toe. Met 225.000 geregistreerde spelers is golf één van de grootste sporten in Nederland en is Nederland één van de grootste golflanden in Europa. Daardoor wordt het steeds drukker op de...

Nederlandse golfbanen. Noordwijkerhout heeft op Landgoed Tespelduyn een prachtige 9-holes golfbaan.

Golfbal: De diameter van de gemiddelde golfbal is 4.27 centimeter en weegt ongeveer 46 gram. De aerodynamica van een golfbal is erg interessant: het oppervlak van de bal is voorzien van vele ronde, ondiepe putjes (dimples) die, geheel tegen het gevoel in, de luchtweerstand significant verlagen. Hierdoor is het mogelijk om met een golfclub de bal meer dan 330 meter te slaan.

Jack Nicklaus
heeft ballen ontworpen met knobbeltjes aan de buitenkant, die bleken maar 30% van de afstand te gaan. Hij voorzag een markt op cruise schepen en op oefenlocaties, maar het werd een flop Tijdens het spelen van een hole mag men zijn bal niet vervangen tenzij de regels toestaan dat het wèl mag.

VVV Noordwijkerhout
en Tespelduyn hebben de handen ineen geslagen v.w.b. het aanbieden van een unieke golfbal, met opdruk van de logo's Noordwijkerhout, Hart van de Bollenstreek en Tespelduyn (collectors item?): nu in de VVV winkel verkrijgbaar per stuk € 1.50 of per 3 stuks, in cadeauverpakking voor slechts € 3.75.