Datum: 26-09-2023 - 17:57
06
okt
'17

Politiehelikopter boven Noordwijkerhout blijkt oefening. (foto's)

Op donderdag 5 oktober verscheen er rond de klok van 13.00 uur plotseling een politiehelikopter boven Noordwijkerhout, een flink aantal keer draaide hij een rondje boven ons dorp. Dit gaf gelijk een consternatie via de sociale media met natuurlijk de vraag wat is er aan de hand? Zo ook de vraag bij de redactie van BON..

Via de officiële alarmkanalen werd er geen melding van gemaakt, maar dat gebeurt wel meer als men er niet teveel kijkers bij wil hebben. Uiteindelijk bleek het om een politieoefening te gaan die eindigde met diverse eenheden op de grond bij het staande houden van een 'verdachte auto' op de grens van Noordwijkerhout en Noordwijk op de Bronsgeesterweg/Leeweg bij het Leeuwenhorstbos.

Het is niet voor het eerst dat de politie een oefening houdt in Noordwijkerhout, onlangs gebeurde dat ook met een politiehelikopter en die eindigde op de Vogelaarsdreef (De Boender). Tevens waren er twee eerder gehouden oefeningen in oud-Munnekeweij en een in scene gezette overval op Juwelier Schilder in de Havenstraat.

Foto politiehelikopter politie. Foto's logo BON.