05
okt
'17

Verslag van de start van het wedstrijdseizoen met de NSL Boscross. (foto's)

Op de eerste zondag in oktober start de Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) het wedstrijd- seizoen met haar traditionele Boscross. Een echte cross met een geweldig mooi parcours en hoogte verschillen. Volgens kenners zou deze niet misstaan voor een NK cross. De Boscross wordt gelopen in het duingebied...

van Staatsbosbeheer nabij de Duindamse Slag, tevens trainingsgebied van de NSL. In tegenstelling tot vorig jaar was het prachtig herfstweer. De met zorg uitgezette ronde, waarin pittige heuvels voorkwamen, had een omvang van 2.5 km. Er kon gekozen worden voor de korte cross 5 km (2 ronden) of de lange cross 10 km (4 ronden)

Nadat de menigte om 11.00 uur was weggeschoten waren het bij de mannen 10 km Nico Altorf, Arjan van der Hoorn en Alfred Roelen en bij de vrouwen Anouk Claessens, Nathalie Klaassens en Nancy Sieling die zich op de voorposten melden. Op Nathalie na allen NSL’ers. In de loop van de wedstrijd kwam er geen verandering in zodat zij ook in deze volgorde finishten.

Bij de korte cross dames was het de pas 13-jarige Suzanne Altorf, dochter van, die alle dames te snel af was. Tweede werd hier Margriet Vonk en derde Danielle O’Sullivan. Bij de mannen kort ging de overwinning naar Marcel van Sambeek van Leiden Atletiek. Tweede en derde werden respectievelijk Huub van Gerven en Jeroen van der Valk. 

De overige uitslagen staan op de site van de NSL www.av-nsl.nl. Naast de vrijwilligers gaat onze dank uit naar Staatsbosbeheer. Zonder hun toestemming is het niet mogelijk een dergelijk mooi evenement te organiseren. De eerstvolgende wedstrijd, door de NSL georganiseerd, is de Oosterduinloop op 12 november a.s. De start is om 11:00 bij Como & Co.

Tekst en foto's NSL.