Datum: 25-01-2022 - 15:08
04
okt
'17

Laatste begroting gepresenteerd van de 'Gemeente Noordwijkerhout'.

Het college van B&W heeft woensdagmorgen 4 oktober de begroting voor 2018 van de gemeente Noordwijkerhout gepresenteerd. Maar dit keer was de presentatie van de begroting wel een hele bijzondere, want het is namelijk de laatste begroting van een nu nog zelfstandig Noordwijkerhout. Op 1 januari 2019...

vallen we door een fusie met Noordwijk onder de nieuwe 'gemeente Noordwijk' en zal de nieuwe gemeenteraad (die in november 2018 gekozen gaat worden) de begroting van de nieuwe gemeente goed moeten keuren. Wethouder Bilars en de andere leden van het college gaven op deze morgen een toelichting aan de pers.

De wethouder kon meedelen dat Noordwijkerhout er, met een degelijke begroting, voor de jaren 2018 t/m 2021 financieel goed voor staat. Daarna komt de nieuwe gemeente Noordwijk in 2022 voor een flinke uitdaging te staan met het vervallen van de precariobelasting op kabels en leidingen en dan zal er een oplossing gezocht moeten worden voor het alleen al voor Noordwijkerhout wegvallen van 1 miljoen euro aan inkomsten.

In 2018 laat de begroting van Noordwijkerhout een positief saldo zien van € 554.000,-, het voorstel van het college aan de gemeenteraad is om het overschot toe te voegen aan de algemene reserves. Tevens wil men van het overschot een bedrag van € 64.000,- gebruiken om de lasten van de burgers niet verder laten stijgen dan de net als vorig jaar toegepaste 1,4% inflatiecorrectie.

Omdat de begroting van de gemeente een heel boekwerk van droge stof is, heeft het college opnieuw een 'de begroting in één oogopslag' formulier vervaardigd, zodat een ieder de inkomsten en uitgaven voor 2018 op een toegankelijke manier kan bekijken. (zie onderaan de pagina)

Eind oktober zal de begroting door de verschillende commissies behandeld gaan worden en 9 november beslist de Gemeenteraad er uiteindelijk over. U kunt de gehele begroting nu al op de website van de gemeente bekijken, klik hier.

De begroting in één oogopslag. (
klik op de foto voor een vergroting)