Datum: 09-07-2020 - 11:22
02
okt
'17

Baron van Neemweggen opent vernieuwde showroom en Inspiratiehuis Van Nes. (foto's)

55 jaar geleden startte Peter van Nes aan de Kerkstraat Smederij Van Nes. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot Installatiebedrijf Van Nes. Vrijdag 29 september werd de vernieuwde showroom geopend, samen met het inspiratiehuis. Achter de schermen werd er 9 maanden lang gewerkt aan het uitbrengen van een....

glossy. Iets dat al langere tijd op de to-do-list van Nel van Nes stond. Samen met dochter Lisa van Nes bleek dat toch meer werk te zijn dan tevoren was bedacht. 

Paul van Gorcum onthulde de cover van de glossy en overhandigde Bas van Nes, zoon van Klaas en Nel van Nes, het eerste exemplaar. Paul van Gorcum? Misschien zegt deze uitroep u iets: ”Drommels, drommels, drommels!” Juist, de Baron van Neemweggen uit de legendarische kinderserie Bassie en Adriaan, die uit ergernis op zijn boot menig telefoon in zijn handen kapot wrong.

Van Gorcum: “U vraagt zich wellicht af wat ik hier doe. Uw vakkundige beoordelingen en tevens het meeleven naar uw klanten is een eigenschap die velen van u zouden willen hanteren. Het is de glossy en al haar sympathisanten opgevallen dat u een niet weg te poetsen persoonlijkheid bent. De prettige, vakkundige wijze waarop u de klanten voorlicht en overtuigt van eventuele aankopen, veranderingen of reparaties.”

De liefde voor het vak was van Gorcum opgevallen. Verder refereerde hij aan de gedenksteen bij de ingang van het gebouw met daarop de naam Peter van Nes. Zijn gereedschapskist, gevuld met ervaringen overhandigde hij jaren geleden aan zijn zoon Klaas. Een traditie die nu zal worden herhaald. Van Gorcum: ”Want tradities vormen al jaren het richtsnoer van de ware vakman. De geplaveide wegen van Peter van Nes werden door zijn zoon Klaas met grote bekwaamheid bewandeld. Een voorbeeld voor Bas.”

Zaterdag 30 september kon men met eigen ogen de showroom en het inspiratiehuis komen bekijken. U bent nog steeds van harte welkom en bij uw bezoek ontvangt zo lang de voorraad strekt de gratis glossy ‘Van Nes inspiratiehuis limited edition.’

Foto's vrijdag Blik Op Lisse. Foto's zaterdag BON.