Datum: 02-10-2023 - 00:25
24
sep
'17

Handbalkeepster Marit Huiberts (16) uit Noordwijkerhout debuteert in eredivisie met Foreholte.

Zaterdag 23 september was de eerste handbal competitiewedstrijd in de eredivisie. Voor handbalvereniging Foreholte moeten we teruggaan naar 1989 dat er in de hoogste klasse van Nederland gespeeld werd, terwijl landskampioen 2016-2017 en tegenstander V.O.C. uit Amsterdam al vele jaren vele prijzen weet te winnen...

Het team van V.O.C., waarin een aantal nationale jeugdselectie speelsters samen met geroutineerde speelsters, kwam op volle oorlogssterkte naar Voorhout. In een bomvolle sporthal de Tulp en onder muzikale ondersteuning van Purple United , lieten de Voorhoutsen zich van haar beste kant zien.

Met in de gelederen Marit Huiberts, een 16 jarige talentvolle B-junior uit Noordwijkerhout. Omdat de vaste keepster geblesseerd was, mocht zij drie kwart van de wedstrijd op doel en had ze 15 stops, waarbij 2 strafworpen. Dan was er Lot van Kampen, ook uit Noordwijkerhout, die vanuit haar hoek 1 keer wist te scoren en ook goed mee verdedigde.

Dan de derde Noordwijkerhoutse van origine, Ramona Vink. Zij speelt al zo’n 10 jaar bij Foreholte en wist aan de cirkel 7 prachtige doelpunten te maken. Ook haar broer Matthijs Vink was van de partij als assistent-coach. Daarbij geeft op de donderdag training.

Helaas werd de wedstrijd verloren, maar deze vier oud-Northa spelers kunnen terugkijken op een goed debuut in de eredivisie. Na een 10-17 ruststand werd de eindstand 22-32.

Foto's PR. vlnr: Ramona Vink, Marit Huiberts, Lot van Kampen en Matthijs Vink.