Datum: 01-10-2020 - 09:08
16
sep
'17

Druiven plukken met de Zonnebloem. (foto's)

Je verwacht het niet, maar in Noordwijkerhout groeien wijnranken uitbundig, in een kas dat wel. In de kas van Hans Meskers. Gasten van de Zonnebloem brachten een bezoek aan deze kas en hoorden van Hans Meskers hoe hij is begonnen met druiven. Hoe hij er wijn van maakt, maar hij verkoopt...

de flessen met inhoud niet. Voor de gasten was het  een bijzonder gezellige en geslaagde middag. Marja Hogervorst speelde op haar accordeon bekende en sfeerverhogende meezingers. Het bezoek aan de kas is gratis, maar bezoekers van de kas maar ook onze gasten konden een bedrag in de pot doen.

Dit geld gaat altijd naar een goed doel. Het goede doel verschilt per jaar. Een mooi gebaar van Hans Meskers. In de  kas groeien  ook tomaten en paprika´s. De gasten konden daarna in alle rust  de overal  kijken.

Een gedeelte van de kas is ingericht met een blik naar het verleden. Oude werktuigen, gebruikt in de bollenteelt en afkomstig van een bollenboer kun je hier bewonderen. Bij vertrek kregen de  gasten een trosje druiven mee naar huis. 

Tekst en foto's Zonnebloem Noordwijkerhout.