Datum: 06-07-2022 - 12:31
16
sep
'17

Extra toegangskaarten voor lezing bij NoVaTo in de Witte Kerk: Het oude Noortich voor de splitsing van Noordwijk en Noordwijkerhout.

Eerder berichtten wij dat de Noordwijkse cultuurhistoricus Harrie Salman op dinsdag 3 oktober bij de stichting Noordwijkerhout van Toen een boeiende lezing verzorgt over het oude Noortich voor de splitsing in Noordwijk en Noordwijkerhout. De 2 gemeenten...

zijn halverwege de 13e eeuw ontstaan uit een ouder gebied dat Noortich heette. In deze lezing zal Salman vertellen wat we weten over deze tijd, over de heren van Noordwijk en Noordwijkerhout, en over de mensen van toen.

Het is de tijd van de stichting van het klooster Leeuwenhorst en van de bouw van het kasteel de Boekhorst. Ook zal over de bijzondere positie van het Langeveld en over De Zilk worden gesproken.

De gemeente Noordwijkerhout is van mening dat meer mensen moeten kunnen genieten van deze lezing. Daarom heeft zij voor deze gelegenheid de Witte Kerk gehuurd.

Extra kaartjes zijn verkrijgbaar bij boekhandel Wagenaar en van Halem à € 2,-. Sympathisanten kunnen op vertoon van hun betalingsbewijs twee gratis kaartjes ophalen. Wilt u ook sympathisant worden, kijk dan op de website www.noordwijkerhoutvantoen.nl.