15
sep
'17

Munnekeweij neemt twee huiskamers 'De Steeg' en 'De Brink' in gebruik. (foto's)

Woonzorgcentrum Topaz Munnekeweij levert sinds een aantal jaar verpleeghuiszorg. Het gebouw van Munnekeweij heeft prachtige appartementen maar een gezamenlijke huiskamer was nog niet aanwezig. Omdat de complexiteit van zorg steeds meer toeneemt ontstond de behoefte voor huiskamers...

Huiskamers waarin ruimte is voor het samen gebruiken van de maaltijden een praatje, of een spelletje of borrel etc. Samen met cliënten is gekeken wat er in de huiskamers nodig was aan meubels en materiaal en welke kleuren geschikt waren. Op basis daarvan zijn de huiskamers ingericht.

Ook de familieleden worden van harte uitgenodigd om samen vorm te geven aan gezelligheid in de huiskamers. Denk hierbij aan het doen van een spelletje met de cliënt of het inschenken van een kopje koffie. Voel je welkom het met elkaar gezellig te maken voor de cliënten.

Donderdagmiddag 14 september werden de twee huiskamers officieel in gebruik genomen, in één van de twee huiskamers hield teammanager Ingrid Bontje een korte toespraak. Ze bedankte daarin mevrouw Kuijt (woonachtig in Munnekeweij) en Coby van de Berg (werkzaam in Munnekeweij) met een prachtige bos bloemen.

Beide dames hebben de prijsvraag gewonnen met de vraag: Wie weet een leuke naam (een Noordwijkerhoutse naam) voor de twee huiskamers? Mevrouw Kuijt vond 'De Steeg' (ruimte voor De Witte Kerk) een erg leuke en toepasselijke naam en Coby van de Berg zag graag de naam 'De Brink' (kermisterrein) op de deur verschijnen en die twee toepasselijke namen zijn dus nu een feit.

In deze twee huiskamers is dagelijks en in de avond een gastvrouw of medewerker uit de zorg aanwezig voor ondersteuning. Voor de huiskamers zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die hierbij kunnen ondersteunen. Mocht u het leuk vinden of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Marijke den Elzen 02523-75544.

Tekst en foto Topaz Munnekeweij.