Datum: 01-10-2023 - 17:25
13
sep
'17

Stormschade in Noordwijkerhout. (Update: foto's > 16.00 uur)

Vanochtend en begin van de middag trok er een zuidwesterstorm van 9/10 Bft met windstoten van snelheden tussen 90 tot 120 km/u. over ons land heen. Gelukkig is de wind (16.00 uur) weer wat gaan liggen en kunnen we de balans opmaken van de eerste 'najaarsstorm'. Voor Noordwijkerhout lijkt de schade...

(voor zover bekend) mee te vallen en beperkt het zich tot een aantal omgewaaide bomen en afgebroken takken en een promotiedoek voor de activiteiten in Noordwijkerhout aan de Gooweg. In verband met de veiligheid werd het fietspad langs de Herenweg (N206) tijdelijk afgesloten wegens mogelijk vallende takken. De brandweer en Meerlanden hebben gezamenlijk gezorgd voor het opruimen van de schade aan de natuur door de storm. 

Het toeval wilde dat juist op deze stormachtige dag volgens planning verschillende bomen werden geruimd op de Maandagsewetering, de gezondheid van deze bomen laat te wensen over en vormen bij stormen zoals vanochtend een gevaar voor de omgeving. Als vervanging zijn er al eerder nieuwe jonge bomen aangeplant. Ook elders in het dorp, zoals bij de Guldemondvaart, zijn er afgelopen dagen om dezelfde reden bomen omgezaagd. (zie foto's)

Foto's met logo BON. 
Foto 1: Engelse Tuin Bavo (Mariek2 Warmenhoven)
Foto 2: Delfweg (Annet van Denzen)
Foto 3: Bavo-terrein (Conny vd Burg)
Foto 4/5: Fietspad Herenweg
Foto 6: Herenweg (thv. algemene begraafplaats)
Foto 7: Schelftweg
Foto 8: Gooweg
Foto 9 tm 17: Bomenkap Maandagsewetering
Foto 18/19: Bomenkap Guldemondvaart