Datum: 22-10-2021 - 04:49
12
sep
'17

Kerk of Krek? Krek of Kerk? (foto's)

Je bedoelt het hetzelfde maar vult het net even anders in. Dit gebeurde dus ook afgelopen zondag in de St Victorkerk. Een 'terugkom' viering van de communicantjes, die muzikaal omlijst werd door het kinderkoor St.Victor en het werd een hele bijzondere viering. De werkgroep van het kinderkoor is ijverig...

aan de slag gegaan om er een echte beleving van te maken. Dus interactief en samen met Pastoor Owel iedereen erbij te betrekken. Er werd niet gelezen uit het heilige schrift, maar dit verhaal werd uitgebeeld.

De werkgroep heeft  het verhaal van de 'Barmhartige Samaritaan' getracht neer te zetten in het hedendaagse leven. Dat is gelukt. Ons 'slachtoffertje' Fem werd door haar vriendjes/klasgenootjes buitengesloten, gepest en zelfs op de grond gegooid. Hulpeloos met veel pijn lag zij daar. Terwijl het kinderkoor een prachtig lied zong was de hulp dichtbij……of niet?

Daar kwamen Guusje en meester Paul van de Victorschool aanlopen, maar zij waren veel te druk met agenda’s plannen, mobieltje, app’s, selfies waardoor zij Fem niet opmerkten. Wel kwam daar Erwin, hij had het weekend zijn huisje van karton in de kerk mogen zetten, vanwege het slechte weer. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en bedelde zijn opbrengst bij elkaar.

Het was een echte lastpost. Hij zag Fem wel en troostte haar en gaf haar wat water te drinken. Dus als je iets wilt zien, dan kan dat en dan kun je ook helpen. Dus laat je niet altijd maar afleiden door een drukke agenda of je mobieltje, maar kijk eens om je heen. Dan zie je iets.

Tijdens het klaarmaken van de tafel zong Guusje een prachtig lied. Zij heeft dit zelf geschreven en gecomponeerd. Met haar gitaar als begeleiding zong zij dit prachtige lied. Het liedje gaat over een onbereikbare liefde. De communicantjes sloten af met een zelf geschreven gedicht/gebed ter afsluiting van het  1e Heilige Communie project.

Wilt u ook eens een bijzondere viering bijwonen? Kijk eens naar de agenda van Krek.

Do 2 november 18.30 uur in het Victorhuis, speciale kinder-gezins Allerzielen herdenking

Za 11 november 18.30 uur in de Victorkerk, interactieve Sint Maartenviering met lampionnenoptocht

Zo 3 december 10.00 uur in de Victorkerk, rij toch niet stilletje ons kerkje voorbij.

Zo 24 december 18.30 uur in de Victorkerk, maak ons kerstfeest mee.

Za 6 januari 19.00 uur in de Victorkerk, 3 koningen, een heuse muzikale intocht. 18.15 uur Victorschool.

Tekst en foto's Werkgroep Krek i.s.m. kinderkoor St. Victor.