Datum: 27-09-2023 - 23:02
11
sep
'17

De film 'Te gek om los te lopen' in de bioscoop van Munnekeweij. (filmopnames in Noordwijkerhout)

Zondagmiddag 24 september kunt u opnieuw genieten van een leuke film in de bioscoopzaal van Topaz Munnekeweij. Deze keer wordt de film 'Te gek om los te lopen' vertoond. Voor € 3,50 bent u van harte welkom. De entreeprijs is inclusief een consumptie. Om 14.00 uur vangt de film aan...

en u dient uiterlijk 13.45 uur aanwezig te zijn. Reserveren is gewenst, vol is vol... U kunt uw kaartje reeds nu kopen bij de receptie van Topaz Munnekeweij Via Antiqua 25 in Noordwijkerhout. Voor verdere inlichten 0252-375544.


'Te gek om los te lopen':
Te gek om los te lopen is een Nederlandse film uit 1981 van Guido Pieters. De film is gebaseerd op de Amerikaanse film One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) en daarvan is een soort Nederlandse versie gemaakt. De film is een tragikomedie over enkele chronische patiënten die langdurig zijn opgenomen in een psychiatrische inrichting (en gedeeltelijk opgenomen op de Sint Bavo in Noordwijkerhout), zonder hoop op genezing.

Geheel volgens de ideeën van de jaren zeventig krijgen ze de kans een leefgemeenschap buiten de inrichting op te bouwen. De confrontaties met de harde werkelijkheid van het dagelijks leven zorgt voor komische momenten met een bittere ondertoon. Opgedragen aan 'de 20.000 Nederlanders die langer dan tien jaar in een psychiatrische inrichting verblijven'.

Tekst en foto's Topaz Munnekeweij.