Datum: 06-07-2022 - 12:12
11
sep
'17

Lezing bij NoVaTo: Het oude Noortich voor de splitsing van Noordwijk en Noordwijkerhout.

Op dinsdag 3 oktober kunt u komen luisteren naar een boeiende lezing over het oude Noortich voor de splitsing in Noordwijk en Noordwijkerhout. Onlangs is besloten dat Noordwijk en Noordwijkerhout in 2019 weer één gemeente gaan worden. De twee gemeenten zijn halverwege de 13e eeuw ontstaan...

uit een ouder gebied dat Noortich heette. In deze lezing zal de Noordwijkse cultuurhistoricus Harrie Salman vertellen wat we weten over deze tijd, over de heren van Noordwijk en Noordwijkerhout, en over de mensen van toen. Het is de tijd van de stichting van het klooster Leeuwenhorst en van de bouw van het kasteel de Boekhorst. Ook zal over de bijzondere positie van het Langeveld en over De Zilk worden gesproken. 

De lezing vindt plaats in de expositieruimte aan de Zeestraat 3A en begint om 19:30 uur (open 19:00 uur). Vanwege de beperkte ruimte worden hiervoor toegangskaarten uitgegeven. De prijs van een kaartje is € 2,-, verkrijgbaar in de Zeestraat tot en met 15 september.

Vanaf 16 september zijn kaarten verkrijgbaar bij boekhandel Wagenaar en van Halem aan de Havenstraat. De expositieruimte sluit vanaf 16 september gedurende twee weken in verband met het aanpassen van de expositie. Meer informatie vind u op de website www.noordwijkerhoutvantoen.nl.