Datum: 12-08-2020 - 20:53
07
sep
'17

Dagboek van het Oranjefeest: de woensdag. (foto's: wielerronde, tonsjorren)

We hebben alweer een aantal dagen met activiteiten van de Oranjefeesten in Noordwijkerhout achter de rug, de zaterdagde zondag, de maandag en de dinsdag. We houden u op de hoogte over het verdere verloop van de festiviteiten. Woensdagmiddag was voor de 71ste Wielerronde van Noordwijkerhout...

het tonsjorren nabij de Witte Kerk en gelukkig was het weer, ons Noordwijkerhout, ook weer eens goed gezind en beleefden we een prima kermis-woensdag.

Tonknuppelen
In de ochtend was het tonknuppelen voor de volwassenen (klik hier voor de foto's) en in het begin van de middag mocht de jeugd zich uitleven op de diverse tonnen. Ook zij konden daar leuke prijzen mee winnen, maar gewoon gezellig deelnemen blijft toch het belangrijkste.

71ste Wielerronde van Noordwijkerhout.
Traditiegetrouw werd op de woensdagmiddag van de kermis de wielerronde, onze eigen Noordwijkerhoutse klassieker, verreden. De start en finish bevonden zich op de Koninginneweg, vervolgens liep het parcours over de Herenweg, de Schoolstraat, de Havenstraat en via de Koninginneweg weer terug naar de start/finish.

Om 13.30 uur startte de jongste jeugd en daarna waren de Elite, Beloften en Amateurs aan de beurt. De rondemiss voor dit jaar gaf het startschot en huldigde alle prijswinnaars. Foto's BON in de fotogalerij.

Tonsjorren.
Met de heistelling uit grootvaders tijd van Arie de Winter Hei- en Fundatiewerken was het woensdagmiddag ook weer tijd om te gaan sjorren in de Havenstraat op de Steeg bij Het Feest van Harry en dit om de titel ‘STERKSTE TONSJORTEAM' van 2017. De dames trokken met 5 en de heren met 4 deelnemers per team. Foto's BON in de fotogalerij. 

Er werd deze middag ook even stil gestaan bij het naderende afscheid van Henny van Schooten. Na heel veel jaren de regie en de microfoon in handen te hebben gehad van het Tonsjorren, geeft hij nu het stokje over aan een iets jonger iemand en gaat hij genieten van een welverdiend verenigingspensioen. Henny bedankt!

Foto's van de woensdagmiddag BON.