Datum: 12-08-2020 - 20:36
08
sep
'17

Dagboek van het Oranjefeest: de donderdag. (foto's: motorcross, tobbetje steken)

We hebben alweer een aantal dagen met activiteiten van het Oranjefeest achter de rug: zaterdag, zondag, de maandag, de dinsdag, woensdagochtend en de woensdagmiddag en de donderdagochtend. Donderdag was alweer de laatste dag van het onder prima weersomstandigheden verlopen Oranjefeest 2017...

Op donderdagmiddag en avond werden de volgende en laatste activiteiten gehouden van een gezellig en geslaagd Oranjefeest 2017. Met dank aan de Oranjevereniging Noordwijkerhout en alle deelnemers en bezoekers van de festiviteiten.

Bingo-Time in Puyckendam.
Donderdagmiddag gingen om 13.30 uur de eerste ballen rollen van de bingo in Puyckendam. De organisatie lag in handen van OJA (Oud en Jong Actief). De Oranjevereniging stelde een aantal leuke prijzen ter beschikking en trakteerde in de pauze op een borreltje

Palingtoernooi op tennispark De Boekhorst.

Tennisvereniging De Boekhorst organiseerde op haar tennispark het super gezellige Palingtoernooi voor 18 jaar en ouder. Het werd zoals altijd een echt Noordwijkerhouts gebeuren en iedereen speelden gewoon een paar leuke wedstrijden. Gezelligheid stond hierbij hoog in het vaandel.

De 53ste Grand Prix Motorcross van Noordwijkerhout
.
Voor het 6e jaar en misschien wel het laatste jaar op dit terrein, gingen de coureurs de strijd aan in de Grand Prix van Noordwijkerhout aan de Herenweg nabij de Ruigenhoek. Door de Motorcrossvereniging van Noordwijkerhout, in samenwerking met de Oranjevereniging, was opnieuw een uitermate mooi en spectaculair parcours aangelegd. De vele toeschouwers genoten, bij zo nu en dan zelfs een zonnetje, weer zichtbaar van alle brullende motoren. Foto's BON in de fotogalerij.

Tobbetje steken op de Coremolen.

Ook dit jaar organiseerde Jong Oranje in samenwerking met Café van der Geest en Café Madero voor de 2e keer het super gezellige evenement, het oeroude TOBBETJE STEKEN op de donderdagmiddag van het Oranjefeest, Het Tobbetje Steken vond plaats op het plein van de Coremolen. Het weer was er prima voor, alleen hield niet iedereen het droog....zie de foto's van BON in de fotogalerij.

Prijsuitreiking in Restaurant Het Wapen van Noordwijkerhout.
In Restaurant Het Wapen van Noordwijkerhout aan de Dorpsstraat werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de kleur- en advertentiepuzzelwedstrijd en de etalagepuzzelwedstrijd.

Groot vuurwerk op Sportpark De Boekhorst.

Het traditionele vuurwerk is zoals alle jaren de afsluiting van de jaarlijkse Oranjefeesten. De Oranjevereniging dankt VVSB en hun vrijwilligers voor het beschikbaar stellen van een deel van het terrein en voor het opruimen van restanten van het vuurwerk.

Foto´s BON.