Datum: 04-12-2021 - 12:09
29
aug
'17

Koffie+ ochtend in de bibliotheek met als thema: laaggeletterdheid.

“Ik ben mijn bril vergeten” Hoe vanzelf gaat het: lezen. Maar is dat voor iedereen zo? Nee, helaas niet. 1 op de 9 mensen in Nederland blijkt laaggeletterd te zijn. Dat wil niet zeggen dat ze helemaal niet kunnen lezen en schrijven, maar dat ze er moeite mee hebben. En dat kan grote gevolgen hebben...

Denk maar eens aan de bijsluiter van medicijnen, de aanbiedingen in de supermarkt, een brief van de school van je kind…..enz. Ook wel eens iemand horen zeggen; “ik ben mijn bril vergeten, ik vul het thuis wel in”. Dat kan een teken zijn dat iemand moeite heeft met lezen of het begrijpen van een formulier. De koffie+ sluit aan bij de Week van de Alfabetisering met deze ochtend over laaggeletterdheid.

Benato van Veen zal aanwezig zijn met een aantal spellen om met elkaar te kijken wat laaggeletterdheid eigenlijk is. De multi-touch tafel ontbreekt niet. Herken je iemand in je omgeving die mogelijk laaggeletterd is en wil diegene meer informatie? Of voel je je betrokken bij het probleem laaggeletterdheid en wil je meer weten?

Dan kan je ook naar het rijdend taal café gaan op maandag 4 september tussen 11.00 en 12.30 op het Marktplein. Daar krijg je alle informatie hoe de bibliotheek Bollenstreek hulp kan bieden en hoe je eventueel zelf als vrijwilliger een bijdrage kan leveren om dit probleem aan te pakken. En je kunt al je vragen stellen. Daar staat de koffie bij de Barista ook klaar.

Iedereen is welkom aan te sluiten om elkaar te ontmoeten en met elkaar te ontdekken wat laaggeletterdheid is. De koffie staat klaar. Tot ziens op maandag 4 september op de markt of op donderdag 7 september in de bibliotheek. 

Tekst Bibliotheek Bollenstreek en foto BON.