Datum: 27-09-2021 - 23:54
28
aug
'17

Voorlezen en knutselen in de bibliotheek.

In de Bibliotheek Bollenstreek wordt er iedere eerste woensdag van de maand om 14.30 uur voorgelezen. Na afloop kunnen de kinderen knutselen rond het thema waarover is voorgelezen. Op 6 september staat het thema muziek centraal. Bijvoorbeeld over Lotje, zij is dol op vioolspelen....

Maar ondanks de lessen van haar uitstekende vioollerares produceert ze alleen maar gekras. Tot ze iemand ontmoet die haar leert dat ze op een andere manier met de muziek moet omgaan. Lotje later is geschreven door Cees van den Berg. 

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig om te doen, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is onder meer heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin is opgebouwd.

Door ook te praten met het kind over het boek, wordt het gestimuleerd om actief met taal aan de slag te gaan. De Bibliotheek heeft een mooie collectie voorleesboeken in huis voor alle leeftijden, ook voor baby’s. Alle kinderen zijn van harte welkom. De toegang is gratis. 

6 september 14.30 uur: In de bibliotheken van Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Sassenheim en Voorhout. Uitzondering voor de Bibliotheek in Warmond is het thema hetzelfde maar wordt er voorgelezen aan peuters en start het voorlezen om 10:00 uur.

Voor meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Tekst Bibliotheek Bollenstreek en foto BON.