Datum: 27-09-2022 - 00:20
28
aug
'17

Ontmoet elkaar bij het Rijdend Taalcafé tijdens 'Week van de Alfabetisering'.

Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 4 tot en met 10 september, rijdt het Taalcafé van de Bibliotheek Bollenstreek door de Bollenstreek en doet zes gemeentes aan om laaggeletterdheid in de directe omgeving onder de aandacht te brengen.Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend....

Dat levert veel persoonlijke en maatschappelijke problemen op. Zo kan het lastig zijn om de bijsluiter van een medicijn te lezen en kost het meer moeite om geldzaken op orde te krijgen want cijfers en letters zijn overal. De maatschappij is zeer talig ingericht. Om er voor te zorgen dat iedereen mee kan komen is het belangrijk om te kunnen lezen en schrijven.

Ontmoet elkaar bij het rijdend Taalcafé.
Laaggeletterden kunnen hun probleem heel goed verbergen en gebruiken regelmatig excuses om onder het lezen en schrijven uit te komen. Een smoesje zoals ‘Ik heb mijn bril niet bij mij, dat formulier vul ik thuis wel in’ verleiden de ander vaak om even te helpen, zodat de laaggeletterde niets hoeft te laten merken.

Ken je iemand in je omgeving waarvan je vermoed dat die wel hulp kan gebruiken? Kom dan, liefst samen, naar het rijdend taalcafé van het Taalhuis. Met elkaar gaan we in gesprek en vertellen we jou hoe de Bibliotheek Bollenstreek kan helpen. 

Voel je je betrokken bij het probleem van de laaggeletterdheid? Kom ook dan naar het rijdend taalcafé en we vertellen je alles over hoe je als vrijwilliger kunt bijdragen om de laaggeletterdheid te bestrijden. De koffie staat klaar!

Het Rijdend Taalcafé, inclusief barista/koffiebar, vind je op de volgende plaatsen:

* Maandag 4 september 2017: 
11.00-12.30 uur op de markt in Noordwijkerhout, Marktplein.
14.00-16.00 uur bij Bibliotheek Lisse, Koninginneweg.

* Dinsdag 5 september 2017:
10.00-12.00 uur bij de Oude Pomp in Hillegom
14.00-16.00 uur op de markt in Oegstgeest (Lijtweg)

* Donderdag 7 september 2017:
09.30-12.30 uur nabij Bibliotheek Sassenheim, Kerklaan
14.00-16.00 uur in de Bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde

Foto PR