22
aug
'17

Jeugdgemeenteraad zoekt projecten die een financiële bijdrage kunnen gebruiken.

Na het succes van vorig jaar zal ook dit najaar een jeugdgemeenteraad plaatsvinden. Ook dit jaar heeft de jeugdgemeenteraad 1000 euro te verdelen over één of meerdere projecten. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die een leuk project bedenken met een maatschappelijk doel...

kunnen zich tot 1 oktober 2017 melden bij de gemeente.

Het projectvoorstel moet aan een aantal voorwaarden voldoen.
* Het project dient ten goede te komen aan de lokale maatschappij.   
* De financiële bijdrage van de jeugdgemeenteraad voor het project bedraagt maximaal 1.000 euro en minimaal 300 euro.   
* De vereniging is zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van het project.   
* Op maximaal één A4 dient te worden omschreven om welke vereniging het gaat, een korte omschrijving van de wensen en een overzicht van de verwachte kosten. 

De jeugdgemeenteraad wordt op de scholen voorbereid. De gemeenteraad ondersteunt met twee gastlessen in de klas. Hiervoor zijn presentaties gemaakt. Elke klas wordt uitgenodigd voor een bezoek aan het gemeentehuis. In de raadszaal wordt een commissievergadering nagespeeld, zodat elke leerling een keer de kans krijgt aan de knoppen te zitten.

Twijfel niet als u een interessant of creatief voorstel heeft, maar stuur het in! Voorstellen voor projecten stuurt u vóór 1 oktober naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt ook een brief sturen: Jeugdgemeenteraad Noordwijkerhout, t.a.v. griffie, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met de griffie via 0252 343 831 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vorig jaar verdeelden leerlingen van de groepen 8 van de Victorschool, de Prinsenhof, de Egelantier en de Regenboogschool 1000 euro over vier projecten. Zo kreeg Scoutinggroep St. Jozef Emerentiana 200 euro voor de aanschaf van een koelkast op gas, De Zonnebloem 400 euro voor het bakken van pannenkoeken door kinderen voor ouderen, Toneelgroep ‘Geen Idee’ 300 euro voor kostuums en decor en Taal Lokaal kreeg 100 euro voor tafels en een flip-over.

Tekst Gemeente Noordwijkerhout.