Datum: 26-10-2021 - 11:23
22
aug
'17

Oranjevereniging Noordwijkerhout organiseert 46ste Oranjeloop.

Als vast onderdeel van de gezellige kermisdagen organiseert de Oranjevereniging haar traditionele Jeugd-Oranjeloop. Er is weer een prachtig parcours uitgezet door het centrum van het dorp. De start is in de Havenstraat en loopt via de Koninginneweg, de Herenweg, langs het kermisterrein...

en de Schoolstraat naar de Havenstraat waar de finish is.De organisatie wil er weer een groot spektakel van maken en rekent daarom op een grote opkomst. Alle kinderen zijn van harte welkom om aan dit sportieve en leuke evenement mee te doen. Alle ouders, opa’s, oma’s en verdere belangstellenden worden uitgenodigd de deelnemertjes aan te moedigen! 

Er zijn in diverse leeftijdscategorieën prachtige prijzen te verdienen. Natuurlijk zullen alle deelnemers na afloop een mooie herinnering ontvangen. Inschrijven kan vanaf 18.30 uur bij de start. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,00. 

Speciale Prestatie SPOC voor de jeugd.
Er wordt een Speciale Prestatie SPOC voor de jeugd t/m 14 jaar gehouden. Als je inschrijft voor de jeugdloop van Noordwijk-Binnen, Hillegom of Noordwijkerhout ontvang je een stempelkaart. Om in aanmerking te komen voor een fraaie SPOC- medaille moet je met minimaal 4 jeugdlopen meedoen maar meer mag natuurlijk ook. Hoe meer stempels des te hoger het getal wat op de medaille komt te staan.

De jeugdlopen worden net zoals het SPOC gehouden tijdens de najaarsfeesten achtereenvolgens in Noordwijk-Binnen, Hillegom, Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim en Lisse. Voor meer informatie www.oranjecircuit.nl. Inschrijven kan vanaf 18.30 uur bij de start. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,00.

Super Prestige Oranje Circuit.
Op hetzelfde parkoers als de Jeugd Oranjeloop organiseert de Spartaan uit Lisse, in samenwerking met de lokale Oranjeverenigingen het Super Prestige Oranje Circuit (SPOC). Het circuit gaat over 6 wedstrijden, welke een open competitie is en waaraan iedereen kan meedoen. Deelname aan 1 wedstrijd kan ook. Je wordt in het eindklassement opgenomen indien er aan minimaal 4 wedstrijden is deelgenomen. Voor de beste SPOC deelnemer uit Noordwijkerhout zijn er voor de 1ste dame en 1ste heer extra prijzen te verdienen.

Vóór inschrijven voor het SPOC en voor meer informatie: www.oranjecircuit.nl. Kosten bedragen € 17,50 bij voorinschrijven. Verder is inschrijven mogelijk tot 15 minuten vóór de wedstrijd in Noordwijk, Noordwijkerhout en Hillegom. Kosten bedragen dan € 20,00. Meedoen aan de wedstrijd alleen in Noordwijkerhout kan natuurlijk ook. Inschrijven kan voor € 4,00. Wij verzoeken bewoners langs het parcours dringend de auto niet langs parcours doch elders te parkeren.

SPOC-Circuit steunt Edwin van der Sar Foundation.
Het SPOC-circuit, een begrip voor de hardlopers in de Bollenstreek, gaat zich dit jaar verbinden aan een goed doel met  regionale binding , de Edwin van der Sar Foundation.  Hun motto is: "sporten is gezond!". Speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op terugval verkleinen.

Voor meer informatie zie www.ovnwh.nl.

Tekst en foto Oranjevereniging Noordwijkerhout.