18
aug
'17

Raamwerk ontvangt collega's uit Estland.

Donderdag 17 augustus kreeg Raamwerk bezoek van een aantal collega's uit Estland. Zij werken op een specialistisch centrum, opgezet door de moeder van een verstandelijk beperkte zoon met autisme. Zij kon voor hem geen plek vinden op een opvang. Daarom heeft zij samen met enkele...

andere moeders dagcentrum Autistika opgezet. Doel van het bezoek aan Raamwerk was het uitwisselen van kennis en ervaringen. Van Raamwerk kregen de gasten een rondleiding over De Hafakker. Ook wethouder Bert Gotink van Noordwijkerhout was hierbij aanwezig.

Onder andere een aantal woningen, Zorgboerderij De Hafakker en de in autisme gespecialiseerde dagbestedingsgroep 'De Dolfijn' werden bezocht. Medewerkers van Raamwerk en de wethouder informeerden de gasten uitgebreid over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en Jeugdzorg.

De gasten waren onder de indruk van onze nieuwbouw, inzet en kennis over autisme. Als dank voor de ontvangst kregen we enkele mooie cadeaus, gemaakt door cliënten in Estland. Het was heel bijzonder om kennis en ervaringen uit te kunnen wisselen met onze collega's uit Estland!

Tekst en foto Raamwerk.