Datum: 25-06-2021 - 16:16
17
aug
'17

Kofferbak- en rommelmarkten Keiebijters met meer dan 200 kramen een druk bezochte toeristische attractie. (foto's bijzondere spullen)

Ongeveer 25 jaar geleden organiseerde Carnavals- vereniging de Keiebijters zijn eerste en enige rommelmarkt (incl. veiling) per jaar in de toenmalige Toneelzaal van Sint Bavo. De Keiebijters hoopten daarmee de clubkas wat te kunnen spekken...

voor het organiseren van carnavalsactiviteiten voor bewoners en cliënten van destijds Sint Bavo en Sancta Maria en op dit moment wordt de opbrengst gebruikt om een carnavalsfeest te kunnen organiseren in de welbekende Feesthal van de Keiebijters voor cliënten van Raamwerk, Rivierduinen en andere regionale instellingen.

Na de sloop van de afgebrande Toneelzaal en daarna in verschillende leeg staande gebouwen op het Bavo-terrein (foto's veiling buiten en binnen), werd de rommelmarkt voorgezet in de Golfslag op het Sancta Maria terrein, de Keiebijters kregen dit gebouw in eigen beheer en daarmee stegen ook het aantal rommelmarkten per jaar.

Maar opnieuw moesten de Keiebijters verhuizen en heeft men een aantal jaren in de kapel van het hoofdgebouw en CAT-gebouw vertoeft als anti-kraak, ondertussen waren de meeste gebouwen op het Bavo-terrein afgebroken en was er volop gelegenheid en ruimte om de rommelmarkt uit te bereiden met een kofferbakmarkt. Rondom het CAT-gebouw kon men rond de honderd kramen kwijt waarbij ook het aantal kramen van buitenaf de Bollenstreek en het aantal bezoekers flink toenamen.

Een paar geleden mochten de Keiebijters weer terug verhuizen naar de kapel en de oude keuken van het hoofdgebouw van St. Bavo en kregen de rommel- en kofferbakmarkten alle ruimte om met tien zondagen per jaar in de zomer flink uit te bereiden.

Dit jaar zijn de rommel- en kofferbakmarkten van de Keiebijters met op droge dagen meer dan 200 kramen, met een groot aanbod aan 2e hands spullen, een regelrechte toeristische attractie voor Noordwijkerhout geworden. Duizenden bezoekers, waaronder flink wat toeristen van de campings aan de kust, hebben de afgelopen weken achter het hoofdgebouw van de Bavo veelvuldig rondgesnuffeld of er iets van hun gading bij stond.

Acht nagenoeg bijna droge markten hebben er tot nu toe plaatsgevonden, er staan er nog twee op de agenda van dit jaar en dat is zondag 20 augustus (weersvooruitzichten zijn weer goed) en zondag 27 augustus. Veel leden van de Keiebijters zetten zich iedere zondag, vanaf heel vroeg in de ochtend, belangeloos in om alles goed te laten verlopen.

Er zijn toiletten in het gebouw van de Keiebijters aanwezig en men kan koffie met een lekkere punt appeltaart kopen die gebakken wordt door cliënten van Raamwerk. Voor een lekkere warme hap kunt terecht bij de snackbar op het terrein en op mooie dagen is er ook een ijsco-kraam

Vanwege de grote toeloop in de afgelopen jaren en de eenvoudige mogelijkheden van de vereniging heeft de firma Barthen Verhuur uit Leiden gemeend de Keiebijters een handje te helpen. Voor de duur van 10 zondagen plaatsen zij twee luxe toiletcabines voor de bezoekers.

Verkopers kunnen vanuit hun auto of gewoon op een plek onder een eigen partytent spulletjes verkopen. Voor de mensen die hun spulletjes willen verkopen kost een standplaats met auto € 15,- een standplaats auto met aanhanger of standplaats bus(je) € 20,- Reserveren van een standplaats vooraf is niet nodig. 

Verkopers zijn vanaf 07.30 welkom en kunnen voor alle voorwaarden en alle overige vragen contact per mail contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanvang rommelmarkt is 09:00 uur en we stoppen om 16:00 uur. De toegang voor bezoekers is gratis. Meer informatie is ook terug te vinden op de Keiebijters Facebookpagina en website www.keiebijters.com.

Foto's BON: bijzondere spullen zondag 13-08-2017.