Datum: 12-08-2020 - 19:54
16
aug
'17

53ste Grand Prix van Noordwijkerhout opnieuw op het terrein aan de Herenweg.

Het is al jaren spannend en niet alleen tijdens de Grand Prix maar ook ervoor. Het was weer een uitdaging maar het is toch weer gelukt om in samenwerking met de Motorcrossvereniging Noordwijkerhout de ‘Grand Prix’ van Noordwijkerhout organiseren. Op 7 september zullen we..

ons parcours wederom openen op het terrein aan de Herenweg nabij nummer 430 en de Ruigenhoek. Wij zijn natuurlijk de eigenaar en de omwonenden van het perceel dankbaar voor hun support en medewerking, zodat we weer op deze prachtige locatie kunnen crossen. Kom allemaal weer kijken want spektakel is gegarandeerd.

Net als vorige jaren verwachten we weer een grote belangstelling voor dit spectaculaire evenement en alhoewel en parkeergelegenheid is, is deze niet onbeperkt dus kom met de fiets dan kun je ook nog een drankje nuttigen tijdens het aanmoedigen van onze helden! Vanaf 10 uur kan er worden ingeschreven bij de jurywagen.

De training voor de Grand Prix zal beginnen om 11.00 uur en om 13.00 uur zal er daadwerkelijk gestart worden met de eerste manches van de wedstrijd. Er wordt gereden in verschillende klassen: Hobbyklasse, de 50CC klasse mini’s, de klasse 65CC kleine wielen en de 65CC grote wielen, de klasse 85CC kleine wielen en de 85CC grote wielen.

Vervolgens gaat men verder met 125 CC 2t / 250 CC 4t, 250 CC 2t / 500 CC 4t, of te wel de MX1 en MX2 klasse en daarna de Off The Road Klasse. (U dient hierbij u kenteken bewijs te kunnen overleggen om te eindigen met de Super klasse). In verband met de veiligheid kan er niet met quads deelgenomen worden aan de wedstrijden.

Wilt u getuige zijn van de Grand Prix kom dan vooral op fiets het is maar een stukje vanuit ons dorp maar let op de aanwijzingsborden. Komt u toch met de auto volg dan de parkeeraanwijzingen op. Het rennerskwartier zal bereikbaar zijn vanaf de Delfweg.

De Oranjevereniging Noordwijkerhout dankt de heer Kees Warmerdam van harte voor het beschikbaar stellen van het terrein en omliggende bedrijven voor hun flexibiliteit om de cross weer tot een veilig en geslaagd evenement te maken. Voor meer informatie zie www.ovnwh.nl

Tekst en foto Oranjevereniging Noordwijkerhout.