15
aug
'17

Tentoonstelling 'Kunst en Herinneringen' in de Witte Kerk trekt veel bezoekers. (foto's)

Op donderdagavond 10 augustus verzorgde Egbert van der Weide, op zijn welbekende wijze, met een pakkende en leuke toespraak de opening van de bijzondere tentoonstelling 'Kunst en Herinneringen' in de Witte Kerk. De Stichting Vrienden van de Witte Kerk had de tentoonstelling georganiseerd...

waarbij met name Noordwijkerhoutse kunstenaars lieten zien wat er allemaal mogelijk is rond het thema ‘herinneren’. Op vrijdag 11 augustus en zaterdag 12 augustus kon men de bijzondere tentoonstelling bezoeken en de belangstelling daarvoor was ook erg goed te noemen.

Bijna 800 volwassen bezoekers maar ook honderden kinderen (ivm Sprookjesdag op zaterdag) betraden de Witte Kerk en bekeken de tentoonstelling die goed werd ontvangen door de bezoekers.

Voorzitter Jos van den Burg van de stichting was na afloop dan ook uiterst tevreden over de bezoekersaantallen en het succes van de tentoonstelling. Op de foto verwelkomt voorzitter Jos de 500ste bezoeker, mevrouw Rita van Duijn uit Zandvoort. (Foto BON)

Tentoonstelling 'Kunst en Herinneringen' in de Witte Kerk.
Ons hoofd zit vol herinneringen. Herinneringen die we koesteren, waar we weemoedig van worden of juist heel vrolijk. Herinneringen aan een mooie vakantie, aan het eerste stapje van je kind, aan je vroegere ik, aan het dorp van toen. Talloos zijn de momenten waar je aan terug denkt. 

Wat is er dan mooier als iemand die herinneringen in een bijzondere vorm weet te vatten? Wat verder gaat dan een foto op je mobieltje? Dat kan van alles zijn: een melktandje van je kind in een ketting, de as van je overleden hondje verwerkt in een schilderij… kunstenaars weten als geen ander vorm en herinneringen bij elkaar te brengen.

Aan deze tentoonstelling werkten mee: Gabriëlle Schilder (Juwelier André Schilder), Anneke Beunder en Els Görtemöller (Het Uitvaarthuys), Marianne Hartemink, Leontine van der Klugt, Deana Lassooy, Lucinda van der Ploeg, Lisbeth Veillat en Klaar Wolff. En uiteraard zijn de Vrienden van de Witte Kerk ook aanwezig met een stand.

Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van de Witte Kerk, zie de website www.vriendenvandewittekerk.nl.

Foto's opening tentoonstelling BON.