Datum: 30-03-2023 - 17:24
26
jul
'17

Wedstrijd: wat maak jij 'van een leien dakje' van de Witte Kerk?

Afgelopen zaterdag was er een oergezellige dag op de braderie in het centrum van Noordwijkerhout. De marktbezoekers keken wel een beetje raar op toen ze zagen wat Stichting Vrienden van de Witte Kerk verkochten. Leien van de Witte Kerk. Leien die meer dan 30 jaar in de nok van de kerk...

hebben gelegen. Op de warmste dag van het jaar heeft men daar afgelopen tijd honderden leien uit het stof gehaald, waarna men met z’n allen liepen te hoesten, proesten en pikzwart zagen. Binnenkort gaat men meer vertellen over de geschiedenis van deze leien, die nauw verbonden is met de geschiedenis van Noordwijkerhout.

Iedereen kon afgelopen zaterdag al een pakketje van 6 leien kopen voor € 5,-. Daarmee zijn (uiteraard na een grondige schoonmaakbeurt) leuke dingen te doen: ze kunnen beschilderd worden, er kunnen naambordjes van gemaakt worden, ze kunnen gebruikt worden als kaasplateau, ze zijn leuk om een toetje op te presenteren…er zijn dus legio mogelijkheden.  

De Vrienden hebben een wedstrijd uitgeschreven rond het thema leien: Schaf een lei aan en maak er wat leuks van! Laat je fantasie werken! Op de Dag van de Witte Kerk op 11 november 2017 wil men alle lei-kunstwerken in de kerk verzamelen voor een bijzondere tentoonstelling: “Van een leien dakje”.

Er zijn prijzen verbonden aan deze wedstrijd. Doe vooral mee! Laat zien hoe creatief Noordwijkerhout is. De leien van de Witte Kerk zijn vanaf nu te koop bij Boekhandel Wagenaar & van Halem Havenstraat en bij Novato in de Zeestraat.