Datum: 10-08-2020 - 10:13
30
jun
'12

St. Jeanne d’Arc komt met nieuwe taptoeshow “Soul Train!”

Marchingband St. Jeanne d’Arc zal met ingang van het taptoeseizoen 2013 een geheel nieuwe show brengen. De titel van de show is “Soul Train” De show is geïnspireerd op de in Amerika gelijknamige TV muziekshow “Soul Train”. Dit tot nu toe langstlopende TV programma...

in Amerika is meer dan 35 jaar toonaangevend geweest voor de soulmuziek  en tal van wereldberoemde soulartiesten hebben er in opgetreden. De muziekshow werd gepresenteerd door  Don Cornelius die daarmee een beroemdheid werd.

De titel van de nieuwe taptoeshow dekt de lading volledig, bekende soulmuziek dat swingt als een trein. Muziek van onder andere The Four Tops, Earth Wind and Fire, Stevie Wonder en Marvin Gaye zijn door arrangeur Rob Balfoort voor "St. Jeanne d’Arc" in pakkende arrangementen geschreven. De muziek staat inmiddels al een paar maanden op de lessenaars en tijdens het voorjaarsconcert afgelopen april zijn al een paar delen stilstaand uitgevoerd. Vanaf het begin zijn de leden enthousiast over de muziek en bij elk nieuwe muziekdeel wat werd ontvangen werd het enthousiasme groter. Toegankelijke nummers in soms een verrassend arrangement zorgen voor veel speelplezier tijdens het instuderen.

Voor de choreografie van de show is wederom de samenwerking aangegaan met  Corps Style Concepts. De ervaring die is opgedaan met de vorige show “The Miracle of Queen” gaf alle aanleiding om ook voor “Soul Train!” van de expertise van CSC, in de persoon van Rene Ranzijn, gebruik te maken. Rene Ranzijn kent de club inmiddels goed, kent de mogelijkheden maar ook de beperkingen van het korps en heeft na een duidelijke opdracht een passende choreografie geschreven. Nog voor de zomerstop zal voor alle delen de choreografie klaar zijn en deze zal op de laatste repetitie voor de vakantie worden gepresenteerd aan de leden van de Marchingband. Iets waar de leden zeer nieuwsgierig naar zijn en naar uitkijken.

Want na de zomervakantie zal de volgende fase in gaan, het instuderen van de choreografie van “Soul Train!”  Met hulp van het software pakket “Pyware” zullen de leden een voor hun nieuwe maar inmiddels beproefde methode gaan gebruiken om de figuren en pasjes eigen te maken. Er is bewust voor gekozen om in 2012 niet meer de “Queen” show te brengen om zo alle tijd te hebben voor het instuderen van “Soul Train!”. Iets wat zich ongetwijfeld laat uitbetalen in het voorjaar van 2013 als de nieuwe show aan het publiek langs de taptoevelden zal worden gepresenteerd. Maar zover is het nog niet, er zullen eerst intensieve repetitiemaanden aan vooraf gaan waarin “Soul Train!” stevig op de rails zal worden gezet!