24
jul
'17

Jeanine Hassing opnieuw Europees kampioen 'Country Pleasure Driving'. (foto's)

De Zilkse Jeanine Hassing is op zaterdag 22 juli opnieuw Europees kampioen 'Country Pleasure Driving' geworden en prolongeert hiermee knap haar titel van 2016 maar wel met een ander paardenras. Dit keer betrof het de Europese kampioenschappen met de American Shetland pony met aangespannen wagen...

die het AMHF (een Belgische club) organiseerde. De wedstrijd werd gehouden in Koningshooikt België, klik hier voor de video van de wedstrijd. Er werden zelfs speciaal 3 juryleden vanuit Amerika voor deze show overgevlogen. De deelnemers kunnen ook met verschillende onderdelen meedoen. 

De juryleden waren zowel bij de Suprême als met de aangespannen rubrieken steeds unaniem. Jeanine heeft het kampioenpaardje genaamd "Vermilyea Farm's Versace  Showkayse" zelf getraind voor de aangespannen rubriek en daarmee de 'Grand Champion Pleasure Driving' de hoogst te halen prijs gewonnen.

De eigenaren van het kampioenpaardje, Kai en Wolfgang van BMS stables uit Duitsland', werden Suprême Halter Champion' wat ook de hoogst haalbare prijs is in de halterrubriek en dit is zeg maar de Champion Class van alle Champions. Alle kampioenen van die dag strijden dan tegen elkaar.

Als klap op de vuurpijl heeft Jeanine met haar paard ook de "Choiche of Heart" gewonnen en dat is een prijs die de 3 juryleden unaniem kiezen voor de beste performer van Europees kampioenschap. Jeanine van harte gefeliciteerd met deze topprestatie.

Foto's Carla Meulman - Van den Berg.