15
jul
'17

De band 'Matt Winson' brengt nieuwe single 'Woodfalls' uit.

Matt Winson is een Nederlandse/Letse volksband, met onder andere zijn roots in Noordwijkerhout. Oorspronkelijk was de band een samenwerking tussen de zanger/songwriter Matthijs Steur en multi-instrumentalist Pieter van Winsen uit Noordwijkerhout...

Zoekend naar een rijker en dynamischer geluid werd de band uitgebreid met drummer Thomas van Winsen (ook uit Noordwijkerhout) en in 2014 met Letse trompettist Magnuss Baugis.

Langzaamaan heeft de band een kenmerkend geluid opgebouwd met vocale harmonieën, tot nadenken stemmende songteksten en een wijde selectie aan instrumenten. Matt Winson creëert toegankelijke, progressieve volksmuziek met elementen van bluegrass, jazz en pop.

In juli 2015 brachten ze hun eerste EP 'Glowing Eyes' uit met een uitverkochte show bij Gebr. de Novel in Leiden. De EP was geselecteerd voor de 3voor12 luisterpaal en werd gespeeld op radio stations 3fm en Radio 1. Hierna volgde er een internationale tour door Duitsland, Litouwen, Letland en Estland.

In het begin van 2016 signeerde de band een record deal met V2 Records Benelux en hebben ze hun eerste album opgenomen - genaamd "Woodfalls" - in de bekende Wisseloord Studios, samenwerkend met producer Frederic Gervais en Grammy award winnende mixing enginieur Balazs Robert.

De eerste single "The River" (met bijbehorende video opgenomen in o.a. Noordwijkerhout) is in augustus 2016 gepresenteerd en het album 'Woodfalls' waar deze single op staat is begin van 2017 uitgekomen. Na het uitgeven van het album ging de band van start met een uitgebreide Nederlandse clubtour (klik hier de komende optredens).

Nieuwe single 'Woodfalls'.
Gisteren vrijdag 14 juli heeft de band Matt Winson alweer zijn vierde single uitgebracht en deze single heeft ook dezelfde titel gekregen van het debuuralbum 'Woodfalls'. De single 'Woodfalls' is vanaf nu verkrijgbaar via de bekende download- en streaming kanalen. Klik hier voor de muziekvideo van de nieuwe single op YouTube.

Woodfalls zijn dode stukken hout die op hun eigen manier op de zeebodem eindigen. Daar vormen zij een bron van leven voor nieuwe organismen. Het nummer is een metafoor voor het durven loslaten van wat er in het verleden is gebeurd. Het nieuwe leven dat uit de stukken hout ontstaat, staat voor de nieuwe mogelijkheden die ontstaan op het moment dat je ergens een punt achter durft te zetten.

Voor meer informatie over de band Matt Winson, klik hier voor de website.

Foto PR.