Datum: 16-08-2022 - 06:56
10
jul
'17

Goud op het WMC voor slagwerkgroep St.Jeanne d'Arc (foto's+update verslag)

De Slagwerkgroep van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc Noordwijkerhout heeft op zondag 9 juli jl. een prachtige prestatie geleverd tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Tijdens het eerste weekend van dit prestigieuze en grootste internationale concours van de...

korpsmuziek ter wereld namen zij deel aan de mars wedstrijd in de hoogste divisie. Na maanden van voorbereiding marcheerden de slagwerkers met de nodige spanning het Roda JC stadion in terwijl vanaf de tribunes een welkomstapplaus klonk. Iedereen was toch wel nieuwsgierig of deze kleine groep van 13 muzikanten zich staande kon houden tussen alle grote korpsen en gespecialiseerde slagwerkgroepen.

De vele oefenrondjes wierpen hun vruchten af, na een prima start en met strakke exercitie en bijzondere bochtenuitvoeringen werd het verplichte parcours afgelegd. Ook de twee verschillende stijlen van marsen zorgde er voor dat het publiek geboeid bleef kijken en luisteren. Onder oog van de jury en eigen supporters hielden de slagwerkers aan het eind van het parcours voor de hoofdtribune perfect halt, waarna een groot applaus door het stadion heen rolde.

Met de afmars werd daarna het stadion verlaten. Zelf was men tevreden en niet lang daarna moest men zich opmaken voor de prijsuitreiking. Samen met de overige korpsen wachtte de slagwerkers nieuwsgierig af hoe de jury hun had beoordeeld. Er volgde een prachtige score van 85,13 punten en men was daarmee het beste Nederlandse korps deze wedstrijddag.

Een mooie gouden medaille werd mee naar huis genomen en de maandenlang opgebouwde spanning kwam tot grote ontlading bij slagwerkers en instructie. Na een ererondje over het veld en een trotse groet naar de supporters werd buiten het stadion dit prachtige resultaat gevierd.

Thuis bij 'De Parade' wachtte een mooi onthaal waarna een prima feest als afsluiting van deze bijzondere dag volgde. Het laatste weekend van juli wordt bekend op welke plek de slagwerkers zijn geëindigd in de eindrankschikking, maar dit WMC avontuur is nu al een groot succes.

Foto's 1 t/m 4 PR. Foto's inhaal slagwerkgroep in Noordwijkerhout BON.