Datum: 19-05-2022 - 05:09
09
jul
'17

Meester Hans kijkt terug….met de BLIK vooruit.

De afgelopen week smeerde ik (Hans Geerlings) voor het laatst mijn boterhammen en stopte ze weemoedig in mijn broodtrommel. Ik fietste naar de Victorschool, MIJN school. Gerard Gerrits de directeur kwam gelijktijdig met mij aan en voor het laatst opende ik officieel de deur. Ik startte...

nog één keer de computer en gaf mijn laatste lessen aan groep 4B. De dag daarvoor had ik al afscheid genomen van groep 6A. De klassenouders hadden een toepasselijk afscheidscadeau: een terugBLIK, gevuld met hartjes.

Samen met Juf José Fles keken we naar een open podium, want ook juf José verlaat de Victorschool. Ik was nog maar 12 en zat in de zesde klas van meester André Manssen van de St. Victor, maar één ding wist ik zeker: ik word later meester. In 2000 kwam een droom in vervulling en werd ik aangenomen op mijn ouwe basisschooltje. Oud juffen en meesters werden mijn collega’s. 

Basisschool ’t Mossenest kwam in 2001 bij de St. Victorschool. We groeiden in enkele jaren van 13 naar 21 klassen. Een tijdelijke verhuizing naar de Bavo en Hoogstraat en weer terug aan de Pilarenlaan in een fantastisch mooi en functioneel gebouw. Daar werkte ik eerst vier dagen en was één dag huisman. Inderdaad: boodschappen, huishouden e.d. doen.

Later ging ik twee dagen werken. De rest van de week werd opgevuld door o.a. vrijwilligerswerk bij VVSB. Van daaruit leverde ik een artikel aan voor het Noordwijkerhouts Weekblad. De redactie wist me meteen te vinden en zo werd ik een aantal maanden correspondent.

Daarbij stond ik vaak naast Gidie Vogels van BON. Van het één kwam het ander en zo stond ik 1 april als ZZP-er ingeschreven bij de KvK. Ik geloof in de formule van Blik op……. De spagaat was geboren: leerkracht of webredacteur van www.blikoplisse.nl. Een keuze moest gemaakt worden.

Na veel gesprekken hakte ik de knoop door. Het Victorschool team verlaat ik en Gidie Vogels (BON) en Leon Gielen (Blik op Noordwijk) zijn mijn nieuwe collega’s. Huub Smit en Natacha Hulsebosch als backup. Netwerken in Lisse als een spinnetje die zijn (world wide) web beheert. Mooie herinneringen neem ik mee in mijn bagage. Mijn fototoestel is nu mijn nieuwe vriend: met de BLIK vooruit.

Hans Geerlings Blik Op Lisse. Foto's PR