Datum: 26-10-2021 - 22:12
08
jul
'17

Dag 1 van het LOUNGEFEST, een uniek 'tweedaags' festival in de Bollenstreek. (foto's)

Vijf jaar geleden vond het eerste initiatief van de stichting NYCE plaats in de vorm van een festival onder de naam LOUNGEFEST. Met ruim 800 bezoekers tijdens deze eerste editie besloot de stichting om het voorlopig bij dit initiatief te houden en zich daar volledig op te concentreren...

Inmiddels vijf jaar verder trekt dit festival ieder jaar zo'n 2600 bezoekers.

Voor deze bezoekers wilt de stichting een volledige ervaring creëren. LOUNGEFEST gaat daarom elk jaar de concurrentie aan met de grotere commerciële festivals door de prijzen laag te houden, maar niet in te leveren in kwaliteit op het gebied van productie, line up en locatie. Deze strategie is mogelijk door de organisatiestructuur en het grote aantal vrijwilligers die zich elk jaar inzetten voor het evenement.

Het festival bestaat uit verschillende podia voor live muziek, dj's en andere artiesten. Naast een brede muzikale programmering valt er ook genoeg te proeven bij de verschillende foodtrucks op het Food Court. Voor mensen die van wat meer gekkigheid houden is er voldoende aan randprogrammering. Men kan opzoek naar een verborgen podium en/of meedoen aan verschillende spellen.

Om het festival te voorzien van decoratie maakt de stichting gebruik van afgedankte spullen. Dit resulteert in een geweldige uitstraling met veel creatieve en vindingrijke objecten. Een doolhof, mini achtbaan en een draak van oude fietsbanden zijn hier mooie voorbeelden van. Komende editie komen er net zoals vorige jaren weer nieuwe projecten op het terrein te staan.

Muziek is naast de liefde voor festivals misschien wel de grootste drijfveer geweest achter het opzetten van stichting NYCE. Voor het zien en horen van bepaalde artiesten moeten bewoners uit de bollenstreek vaak richting de grote steden reizen. Het aanbod in plaatsen zoals Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Hillegom, Lisse en Sassenheim is ondanks de vraag vaak erg gering.

Eén van de programmeurs van stichting NYCE, Leroy Farg zegt daarop: "Dit terwijl het interessegebied van onze bezoekers erg breed is en varieert van funk, rock en reggae tot aan disco, italo en house. Daarop heeft de stichting besloten artiesten zoals Birth of Joy, DeWolff, Gallowstreet, Young Marco, Rahaan en My Baby naar de bollenstreek te halen en daarmee het cultuuraanbod te verbeteren." Kijk op www.loungefest.nl voor meer informatie.

Gisteravond vrijdag 7 juli is de eerste dag van het, voor het eerst in verband met het 5 jarig bestaan, tweedaagse festival van start gegaan. De sfeer zat er gelijk al goed in bij het lekker opgekomen publiek en zij genoten van de optredens de bands The Grand East en My Baby. 

De vele vrijwilligers van de organisatie hebben weer voor een fantastische uitstraling van festivalterrein gezorgd, dat moet u eigenlijk gezien en beleefd hebben..... Maar gelukkig kan dat vandaag nog, om 13.uur gaat men op maar liefst drie podiums weer van start. Klik hier voor het programma en klik hier voor zolang de voorraad nog sterkt voor de kaartverkoop of bij het VVV-kantoor in de Dorpsstraat.

Foto's BON. (klik hier voor een kort filmpje)