07
jul
'17

Elly Vliet Vlieland neemt na 41 jaar afscheid op de laatste schooldag van de Regenboog. (foto's)

Vrijdag 7 juli was de laatste dag voor de welverdiende 6 weken schoolvakantie voor de kinderen en juffen en meesters van de basisscholen. Voor juf Elly Vliet Vlieland van de Regenboogschool was het na 41 jaar niet voor zes weken maar voor altijd de allerlaatste werkdag als leerkracht in het onderwijs...

Na 41 jaar hangt Elly de digipen (vroeger zou dat een krijtje en schoolbord zijn geweest) voor het laatst aan het digibord. Heel wat Noordwijkerhouters hebben bij haar in de klas gezeten of hebben in die 41 jaar les van haar gehad.

Elly heeft besloten om met vervroegd pensioen te gaan, niet omdat het onderwijs niet leuk meer is maar omdat er nog veel meer leuke dingen zijn om te doen. Bloggen, lezen, stambomen en reizen, om er maar een paar te noemen.

Haar start in het onderwijs begon met een jaar lang invalwerk op diverse andere scholen en de toenmalige buitenkliniek. Maar na dat jaar kon ze gelijk al aan de slag op de Regenboog in Noordwijkerhout en daar heeft ze nu haar vervroegd pensioenleeftijd bereikt. 

Vrijdagmorgen konden ouders en kinderen Elly gedag zeggen en kreeg ze vele presentjes waaronder een door de kinderen eigen gemaakte boek met lieve afscheidswoorden zoals lief, grappig en stoer. De hele ochtend konden de kinderen gebruikmaken van de twee stormbanen die speciaal voor het afscheid van Elly voor hen waren gehuurd.

Om 12.15 uur werd op het plein gezamenlijk het Regenbooglied en het lied 'Zes weken zonder jou' (klik hier voor het filmpje) gezongen en begon op dat moment voor de kinderen een vakantie van 6 weken en voor Elly volgt er nu een hele lange vakantie......

Foto's BON. Eerste foto (PR) klas 1976 met Elly en één van de leerlingen van het eerste uur die ook bij het afscheid was.