Datum: 19-04-2021 - 10:35
05
jul
'17

VVSB-trainer vertrekt per direct naar FC Eindhoven. (update reactie Wilfred van Leeuwen)

Het bestuur heeft een belangrijke mededeling. Helaas gaat onze succesvolle trainer Wilfred van Leeuwen VVSB per direct verlaten. Hij maakt de overstap naar FC Eindhoven. Uiteraard betreuren we dit vertrek en zeker op dit tijdstip, maar contractueel is dit simpelweg mogelijk...

door specifieke clausules. FC Eindhoven verraste, helaas buiten contact op te nemen met de club, Wilfred van Leeuwen met concrete interesse in de rustperiode tussen beide voorbereidingen in. 

In kort tijdsbestek kwam de zaak rond en daarmee gaat VVSB op zoek naar een nieuwe trainer. Daarbij gaat zorgvuldigheid boven de snelheid en zullen naar verwachting assistenten Jack Honsbeek en Werner Kooistra deel 2 van de voorbereiding starten. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen. 

Ondanks het lastige moment, gunnen we Wilfred deze stap van harte. We zullen deze succesvolle periode van vier seizoenen met sprankelende wedstrijden, verzorgd voetbal en het unieke bekersucces nooit vergeten.

Update: Een dankwoord van Wilfred van Leeuwen
FC Eindhoven heeft mij vorige week benaderd om hoofdtrainer te worden in de Jupiler League. Ik had het uitstekend naar mijn zin bij VVSB en om überhaupt van club te wisselen ben ik alleen gevoelig voor een club met een plan. In eerste instantie ben ik dus gaan praten om te luisteren naar hun verhaal, maar tot mijn eigen verbazing deden ze gelijk een contractvoorstel. De beslistijd was 24 uur.

Na contact met het bestuur ben ik ook alles thuis gaan bespreken en overwegen. Conclusie was om dit avontuur aan te gaan en te kijken waar mijn plafond als trainer ligt. We hebben bij VVSB de laatste jaren veel spektakel geboden met als hoogtepunt natuurlijk het bekersucces en de plaatsing voor de 2e divisie.

Ik laat een schitterende, gezonde club en prima staf en selectie achter die klaar is voor mooie jaren in deze sterke competitie die ik zeker op de voet zal volgen! Bij deze wil ik de staf, spelers, bestuur, sponsoren, vrijwilligers, supporters en ook de regionale pers bedanken voor de mooie jaren en wens ik iedereen het allerbeste!'

Wilfred van Leeuwen