Datum: 01-10-2020 - 08:54
03
jul
'17

Gemeenteraad neemt 6 juli besluit over herbenoeming burgemeester Goedhart.

Op donderdag 6 juli a.s. neemt de gemeenteraad tijdens een extra vergadering een besluit over de herbenoeming van burgemeester Gerrit Goedhart. Zijn tweede termijn als burgemeester van Noordwijkerhout eindigt op 1 december van dit jaar. In een besloten deel van de vergadering...

vindt een geheime stemming plaats. Het besluit zal tijdens het openbare deel van de vergadering bekend worden gemaakt. De extra, besloten vergadering vindt plaats van 19.00 – 19.45 uur, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering waarin over de fusie met gemeente Noordwijk zal worden gestemd.

Bij een herbenoeming van een burgemeester zijn er geen andere kandidaten. Burgemeester Goedhart heeft in een gesprek met de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer J. Smit, laten weten beschikbaar te zijn voor een derde termijn.

Vanuit de gemeenteraad is een vertrouwenscommissie ingesteld die de aanbeveling heeft voorbereid waarover op 6 juli zal worden gestemd. Een klankbordgesprek met de burgemeester is onderdeel geweest van de procedure. De heer Goedhart is sinds 1 december 2005 burgemeester van Noordwijkerhout.

Foto BON.