Datum: 23-01-2022 - 20:27
29
jun
'17

D66 Noordwijkerhout dient motie 'verruiming zondagopenstelling' in.

In de komende gemeenteraadsvergadering van 6 juli zal D66 een motie indienen waarin het college wordt opgeroepen om bij wijze van proef gedurende de maanden juli en augustus te gedogen dat de winkels in Noordwijkerhout al om 10.00 in plaats van 12.00 uur open gaan. D66, dat...

ook al aan de wieg stond van de huidige zondagopenstelling, wil daarmee bereiken dat de winkeliers in Noordwijkerhout dezelfde kansen krijgen als winkeliers in bijvoorbeeld Noordwijk, Sassenheim en Voorhout, waar de supermarkten al enige tijd om 10.00 uur open zijn.

Met name in het toeristenseizoen verblijven hier veel gasten die thuis gewend zijn om 's ochtends hun verse broodjes te halen. Ook voor de lokale consument die de zondagmiddag wil gebruiken voor bijvoorbeeld recreatie, kan dit voordelen bieden.

Als D66 Noordwijkerhout vinden we het van belang dat we de consumenten en daarmee hun koopkracht zoveel mogelijk in ons dorp houden, zodat het economische fundament voor ons dorpshart wordt versterkt. De bedoeling is dat de proef in het najaar wordt geëvalueerd, en bij positieve resultaten mogelijk wordt omgezet in een permanente verruiming gedurende het toeristenseizoen.

Persbericht: D66 Noordwijkerhout.