Datum: 11-05-2021 - 06:15
29
jun
'17

Munnekeweij viert 10-jarig bestaan Topaz. (update foto's & filmpje optreden St. Jeanne d'Arc)

Op 12 mei 2016 werd nog het jubileum van het 10-jarig bestaan van het Woonzorgcentrum Munnekeweij aan de Via Antiqua gevierd. Woensdagmorgen 28 juni was het opnieuw feest met koffie en gebak voor de cliënten, personeel en bezoekers in de Tuinkamer van Munnekeweij. Op deze morgen...

werd het heugelijke feit gevierd dat de zorgorganisatie Topaz, waar ook Munnekeweij onder valt, dit jaar 10 jaar bestaat. Het is ook gelijk de start van een jaar lang feestelijke activiteiten die er georganiseerd gaan worden voor alle cliënten en personeelsleden van de negen locaties van Topaz.

Teammanager Ingrid Bontje van Munnekeweij hield op deze morgen een korte toespraak waarbij ze uitleg gaf over 10 jaar Topaz. Het oudste huis van Topaz is Groenhoven in Leiden en werd opgericht in 1957. 10 jaar geleden kwam de naamsverandering in Topaz, er volgden daarna nog enkele fusies en nieuwbouw.

In juni 2007 fuseerde Duyn en Rhyn met zorgcentra Vlietlanden. In december van dat jaar krijgt stichting Duyn, Rhyn en Vlietlanden ook de naam Topaz. Er zijn dan 7 locaties. In 2012 fuseert Munnekeweij met Topaz. In 2014 komt de volgende locatie erbij: het revalidatie hotel Topaz Revitel. Deze locatie is gericht op revalidatie in een warme hotelsfeer.

In 2017 bestaat Topaz nu uit 9 huizen in 4 verschillende gemeenten met name: Leiden, Katwijk, Noordwijkerhout en Voorschoten. Maar Topaz staat niet stil. In augustus/september wordt er begonnen aan de bouw van de “de Lakenhof”. Deze locatie ligt tussen de Boshuizerkade en Churchilllaan.

En zoals bij iedere feestelijke gebeurtenis in Munnekeweij werd deze morgen in de Tuinkamer afgesloten met het Noordwijkerhouts volkslied. De redactie van BON zal verslag gaan doen over de komende jubileumactiviteiten die gaan plaatsvinden in Munnekeweij.

Update 28-06-2017 19.30 uur Topaz 10 jaar.
Zoals al hierboven beschreven zullen er het komende jaar verschillende jubileumactiviteiten gaan plaatsvinden en dat gebeurde gelijk al op dezelfde dag na de start in de ochtend in de Tuinkamer. Later op de dag werd er een feestelijk diner voor de cliënten geserveerd en was er in het begin van de avond in het Atrium een mooi optreden van de St. Jeanne d'Arc. Klik hier voor een kort filmpje van het optreden.

Foto's BON.