Datum: 16-05-2021 - 08:48
25
jun
'17

Hengelsport en Dierenspeciaalzaak W. van der Niet viert 80-jarig bestaan met veel jubileumacties.

Leendert van der Niet (69) zijn vader startte in de Dorpsstraat nr. 46 in 1937 met een heel klein winkeltje. In de loop der jaren zijn er de nodige verbouwingen geweest. Leendert woonde altijd boven de zaak. Met zijn huidige vrouw Trijnie is hij inmiddels 16 jaar samen. Leendert heeft twee kinderen: Wim (43) en...

Leendert junior, die automonteur is. Leendert senior zijn wieg stond achter de zaak. Hij herinnert zich dat het hele gezin er sliep en wel met z'n negenen! In die tijd verkocht zijn vader luxe- en huishoudelijke artikelen en speelgoed. In een hoek stonden wat bamboe hengeltjes. Later kwam daar onder meer carnavalskleding bij.

In de loop der tijd ging de aandacht meer en meer naar de hengelsport want voor wat betreft de huishoudelijke artikelen, het speelgoed en de verkoop van carnavalskleding kregen ze rondom concurrentie. Hengelsport en Dierenspeciaalzaak Van der Niet is, door de verscherpte regels, gestopt met de verkoop van vuurwerk.

Van der Niet specialiseerde zich uiteindelijk in de hengelsport en ook de dierenbenodigdheden werd uitgebreid met voer, vissen en vogels. De verkoop via de website waar Leendert toch niet zoveel mee heeft loopt uitstekend, maar zoon Wim en zijn echtgenote Manon hebben daar gelukkig wel wat mee.

Zoon Wim begon in 2005 met de opzet hiervan en inmiddels loopt deze website heel goed. Hij heeft er veel werk aan zoals pakketjes inpakken die zelfs naar België, Frankrijk en Duitsland gaan, maar men trekt via deze website ook veel mensen naar de winkel.

De bezoekers van de website ontdekken Hengelsport en Dierenspeciaalzaak Van der Niet en vervolgens komen ze uit alle windhoeken naar Noordwijkerhout voor onder andere een speciale hengel. Alleen al in de winkel hebben klanten de keuze uit 450 verschillende hengels.

Het jubileum van maar liefst 80 jaar wordt van 26 juni tot en met 1 juli gevierd met spectaculaire jubileumacties, u bent van harte welkom om het 80 jarig bestaan mee te vieren en te profiteren van alle acties.

Foto's Van der Niet.