Datum: 22-09-2020 - 14:12
26
jun
'12

Er zit muziek in de jeugd van Noordwijkerhout.

Muziekvereniging “St. Jeanne d’Arc” hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar opleidingsprogramma. Daarom worden elk jaar examens georganiseerd welke voldoen aan de richtlijnen van de landelijke muziekbonden. Het examen, waar ook andere verenigingen aan deel kunnen...

nemen, wordt door “St. Jeanne d’Arc” in het eigen verenigingsgebouw “De Parade” georganiseerd. Dit gebouw kent uitstekende faciliteiten voor het organiseren van zo’n examen. En dat was nodig ook, want maar liefst 21 kandidaten hadden op zaterdag 23 juni de weg naar “De Parade”  gevonden. De meesten uit de gemeente Noordwijkerhout, maar ook enkele deelnemers van buiten de gemeente.

Dit jaar waren er maar liefst negen kandidaten van “St. Jeanne d’Arc”. Na een periode van hard studeren op zowel praktijk als theorie was het dan eindelijk zover. Op 2 juni waren de theorie examens al door iedereen met succes afgerond, een voorwaarde om te mogen starten met het praktijkexamen. En dat is best een nerveuze bezigheid, met een heuse examinator die over je schouder mee kijkt. Gelukkig ging het alle negen leerlingen van “St. Jeanne d’Arc” uitstekend af en konden zij allemaal vol trots om 17:00 uur het diploma in ontvangst nemen. De diploma’s werden uitgereikt door niemand minder dan wethouder Bas de Haas, hetgeen onderstreept dat ook de gemeente veel waarde hecht aan kwalitatief hoogstaand muziekonderwijs. Na afloop was er nog een hapje en een drankje en gelegenheid tot napraten.

Al met al kijkt “St. Jeanne d’Arc” terug op een geslaagd evenement. De vereniging is blij met zoveel talent in huis. De namen van de geslaagde kandidaten: Isis Verburg (dwarsfluit A), Anoek van den Berg (dwarsfluit B), Don van der Kamp, Merel van Dalen, Lisanne Warmerdam (allen altsaxofoon A), Diana Gans (slagwerk A), Teun Ruiter (trompet A), Luuk van den Berg (bariton A) en Ramon Kocken (trompet B).


Ben je ook geïnteresseerd in het spelen van een muziekinstrument: neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vooral voor koper en dwarsfluit is nog ruimschoots plaats.