Datum: 06-07-2022 - 12:38
23
jun
'17

Veteranendag in de Witte Kerk van Noordwijkerhout. (foto's)

Op vrijdag 23 juni organiseerde de gemeente Noordwijkerhout voor de 10e keer de jaarlijkse Veteranendag voor de veteranen uit Noordwijkerhout en De Zilk. Het doel van deze bijeenkomst is om het onderling contact tussen de veteranen in de gemeente Noordwijkerhout te versterken....

De bijeenkomst ging om 14.45 uur van start met een kranslegging door Abe Bader (voorzitter NoVaTo) en burgemeester Goedhart en een minuut stilte bij het monument voor de gevallenen voor het gemeentehuis. Vervolgens toog het gezelschap naar de Witte Kerk voor een gezellig samenzijn. Hier stonden de vrijwilligers van NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen) klaar om de veteranen en andere genodigden te voorzien van een drankje en een hapje.

Burgemeester Goedhart sprak alle aanwezigen als eerste toe. Hij vond het fijn dat er wederom een groep veteranen zich had aangemeld, hoewel de groep zachtjesaan toch wel wat kleiner wordt. Hij had daarbij uiteraard ook aandacht voor de mensen die niet (meer) aanwezig konden zijn.

Vervolgens werd er een mooie voordracht uitgesproken door Marit Hogervorst, zij is de kleindochter van de aanwezige veteraan Siem Bouwmeester. Peter van den Burg vervolgde daarna met een fotopresentatie en een verslag van zijn uitzending naar Nieuw Guinea begin jaren zestig van de vorige eeuw.

Na een korte pauze werd er een bezoek gebracht aan de nieuwe expositieruimte van NoVaTo in de Zeestraat. Ter afsluiting kregen alle genodigden van deze dag traditioneel een Chinees-Indische maaltijd voorgeschoteld. In de altijd sfeervolle Witte Kerk liet iedereen zich 'de blauwe hap' goed smaken. Aan het begin van de avond togen de bezoekers van de Veteranendag weer naar huis.

Foto's BON