03
jul
'17

Zomerleeskringen in de Bibliotheek Bollenstreek.

Vind je het leuk om over boeken te praten en heb je geen tijd om dit in een vaste leesgroep te doen? Of wil je eens ervaren hoe het is om in groepsverband een boek te bespreken? Kom dan naar de Zomerleeskring van de Bibliotheek Bollenstreek. In de vestiging Noordwijkerhout kun je...

aansluiten en bespreek je, onder begeleiding: ‘De abdij van Northanger’ van Jane Austen.

2017 Jane Austen jaar
Het is dit jaar 200 jaar geleden dat Jane Austen overleed. Al schreef zij in haar korte leven ‘slechts’ zes romans, haar werk spreekt nog steeds tot onze verbeelding. Dit is de reden dat we voor onze Zomerleeskring een van haar boeken hebben gekozen:

De abdij van Northanger.
Wanneer een naïeve jonge vrouw, Catherine Morland, in de 18e eeuw Bath bezoekt, maakt ze er kennis met een aantrekkelijke man en zijn zuster die haar uitnodigen bij hen op de abdij van Northanger te logeren. De verteltrant is heerlijk traag, wat een verademing is in deze snelle tijd. Het is een vermakelijke satire op de populaire novels uit die tijd, waarin vervallen kastelen, kwaadaardig schurken en dappere heldinnen met veel woorden worden beschreven.

Datum & aanvang: Donderdag 20 juli, 10:30 – 12:00 uur

Locatie: Vestiging Noordwijkerhout, Herenweg 2, 2211 CC

Het boek kun je ophalen in de bibliotheek nadat je je hebt opgegeven voor de bijeenkomst. Deelname is gratis. In verband met het beperkt aantal plaatsen is het aan te raden om tijdig te reserveren via de website: www.bibliotheekbollenstreek.nl/leeskring.

Tekst en foto Bibliotheek Bollenstreek.