Datum: 06-12-2022 - 16:20
22
jun
'17

Politie en gemeente doen onderzoek naar verkeersveiligheid rotonde Gooweg/Victoriberg.

Naar aanleiding van een aantal ongevallen die de laatste tijd hebben plaatsgevonden op de rotonde Gooweg/Schulpweg/VanderWeijdenlaan/Victoriberg, stelde de heer van der Wal van D66 in de commissievergadering van R&W van woensdagavond daarover een vraag aan wethouder Bilars...

Hij vroeg aan de verantwoordelijk wethouder of hij aandacht kan geven aan de verkeersveiligheid van deze rotonde en wat er mogelijk aan verbeterd kan worden zodat men (vooral fietsers en voetgangers) veiliger kan oversteken. De 14-jarige Zoë Houtzager uit Noordwijkerhout vroeg onlangs ook al via een enquête op BON aandacht voor de onveiligheid van deze rotonde.

Wethouder Bilars gaf aan dat de ongevallen bijzonder pijnlijk zijn, gelukkig is er een tijdlang niets gebeurt op deze rotonde maar nu ineens een aantal ongevallen achterelkaar. Op het gemeentehuis is men er ook mee bezig en kijkt men samen met de eigen verkeersdeskundige wat er aangedaan kan worden om het veiliger te maken.

De gemeente wacht ook het onderzoek van de politie af, zij hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de ongelukken. Met de uitslag hiervan in de hand zal de gemeente daar waar nodig maatregelen gaan nemen. De al eerder onveilig geachte aanrijroute vanaf de Victoriberg wordt gelijk aangepakt met de reconstructie van deze straat die in de planning staat van eind 2017/begin 2018.