Datum: 01-10-2020 - 03:56
16
jun
'17

Heerlijk optreden coverorkest Jeanne bij Kaagrace 2017. (foto's)

Afgelopen zaterdag 10 juni speelde het coverorkest Jeanne van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc een geweldig optreden op de Kaag bij Brasserie de Kaagsociëteit in Warmond. De Koninklijke Watersportvereniging De Kaag organiseerde die dag de jaarlijkse sloepenrace...

waarbij zo’n 100 boten met ruim 700 deelnemers roeiden voor de prijzen. Bij een buitenoptreden zijn we erg afhankelijk van het weer, maar deze zaterdag was het droog en heerlijk zonnig met een licht briesje. Optimaal weer voor een buitenfeestje.

Bij binnenkomst van de laatste sloepen kwam ook ons coverorkest aan op de prachtige tjalk van bassist Pepijn Hijdra. De wedstrijdroeiers reageerden direct enthousiast op de nummers die vanaf de boot werden gespeeld, en dat was nog maar het begin van het feestje.

Eenmaal aangemeerd, stapte het orkest en zangers snel over op een klaarliggend ponton bij de Kaagsociëteit. Het programma bestond uit heerlijke covers die werden gezongen door Pauline van Eeden en Bart Weijers. Vooral de disconummers sloegen goed aan en het publiek stond heerlijk te swingen in het zonnetje.

“Malle Babbe” werd uit volle borst meegezongen, waarna het publiek vroeg om een duet van de twee zangers. Het optreden werd daarom afgesloten met het nummer “Proud Mary”. Het publiek was het niet eens dat het optreden ten einde kwam en scandeerde “We want more”.

Helaas moest het optreden worden beëindigd omdat de prijsuitreiking van de sloepenrace begon. Het publiek zal dus moeten wachten op een vervolg, maar de samenwerking tussen Watersport- en Muziekvereniging is zo goed bevallen dat dit er vast wel van zal komen.

De filmpjes van de optredens zijn te vinden op onze Facebookpagina: Stjeannedarc Noordwijkerhout.

Tekst St. Jeanne d'Arc. Foto BON.