Datum: 13-08-2022 - 02:34
11
jun
'17

Bert Hogervorst reikt boek genealogie 'Familie Bouwmeester' uit aan Siem Bouwmeester (89). (foto's)

Bert Hogervorst heeft onlangs zijn 17e genealogisch boek afgerond. Dit keer gaat het boek over de familie Bouwmeester, een welbekende familie in Noordwijkerhout. De familie heeft meer dan 100 jaar de huizen bewoond die het aanzicht van ons dorp bepaalden als je vanaf de...

Herenweg het dorp binnen kwam. De Bouwmeesterpanden zijn nu verdwenen. De nieuw opgetrokken voorgevel van het VVV is het enige wat over is van het huis van Graddus Bouwmeester. De panden aan de linkerzijde zijn gesloopt, alleen een steen met de naam ‘De Bouwmeester’ verwijst nog naar een verdwenen historie.

Gerardus (Graddus) Bouwmeester (1862-1963) was de eerste man die in Noordwijkerhout 100 jaar werd. Margaretha  Beatrix  Bouwmeester (1906-2009) werd na haar huwelijk Gré Laros-Bouwmeester, zij is met ruime voorsprong de oudste inwoonster van Noordwijkerhout geworden. Een sterk geslacht dus.

Op zaterdag 10 juni  kreeg de nu oudste Bouwmeester van Noordwijkerhout, de 89-jarige Siem Bouwmeester, het eerste boek werd uitgereikt door schrijver van het boek Bert Hogervorst bij NoVaTo in de Zeestroom. ‘Noordwijkerhout Van Toen’ is weer zichtbaar geworden in het boek ‘De Bouwmeester’.

Na het voorwoord door NoVaTo-voorzitter Abe Bader hield Jan Duivenvoorden (Heeremenis) voor 90 belangstellenden een presentatie als inleiding voor het boek, hij verwoordde op interessante en geregeld humoristische wijze de (voor) periode dat een Bouwmeester zich in het jaar 1798 voor het eerst vestigde in Noordwijkerhout.

Het boek van de Familie Bouwmeester is voor € 35,- te koop, zo lang de voorraad strekt, bij NoVaTo in de Zeestraat, voor meer informatie zie de website.

Foto's BON.