Datum: 25-09-2020 - 04:33
10
jun
'17

In de rij voor het boek van Egbert van der Weide 'Geef een dominee nooit het woord...'.(foto's)

Op vrijdagavond 9 juni konden mensen die ingetekend hadden op het boek van Egbert van der Weide 'Geef een dominee nooit het woord…' hun boek ophalen in de Witte Kerk. Speciaal voor degenen die hadden ingetekend was de man van het boek, die gevuld is met een flink..

aantal van zijn geschreven columns, zelf aanwezig om de boeken te voorzien van zijn handtekening en een stukje persoonlijke tekst. Maar liefst 100 mensen stonden er veelal in de rij om het boek (tegen betaling van € 17,50) met handtekening te kunnen bemachtigen.

Een viertal afgevaardigden van de 'Passie van Noordwijkerhout' gaven tijdens het wachten in de rij, een muzikaal intermezzo van het lied van Wim Zonneveld 'Katootje', waar een dominee veelvuldig in voorkomt....

De Stichting Vrienden van de Witte Kerk heeft deze bundel speciaal voor Egbert van der Weide samengesteld en aan hem overhandigd tijdens de afscheidsdienst eind april.

In de voorverkoop waren er nog meer boeken verkocht maar die worden later opgehaald en een flink aantal wordt ook opgestuurd naar diverse plaatsen in ons land.

'Geef een dominee nooit het woord...' is een bundeling van een groot aantal columns die tussen 2008 en 2017 zijn verschenen in het Noordwijkerhouts Weekblad, sinds 2014 zijn de columns ook te lezen op Blik Op Noordwijkerhout.

Columns van Egbert die een mooi beeld geven van het reilen en zeilen in het dorp en van het wel en wee in de samenleving. Bovendien getuigen ze van de grote betrokkenheid van ds. Egbert van der Weide bij die samenleving.

 

Voor degenen die niet in de gelegenheid waren om op 9 juni langs te komen in de kerk, is er de mogelijkheid om bij Boekhandel Wagenaar & van Halem in de Havenstraat hun bestelling af te halen.

Dit kan vanaf 10 juni en dan is ook de mogelijkheid voor wie dat wil, en zo lang de beperkte voorraad strekt, tegen betaling van € 17,50 het boek te kopen in de betreffende winkel.

 

De netto-opbrengst van het boek gaat naar een door Egbert van der Weide aan te wijzen goed doel!! De redactie van BON heeft ook een flink aantal foto's aangeleverd, als aanvulling bij de columns in het boek.

Foto's BON.