Datum: 26-11-2022 - 20:32
08
jun
'17

Burgemeester Goedhart geeft online antwoord op vragen over mogelijke fusie(YouTube filmpje)

Burgemeester Goedhart heeft donderdag van 17.00 – 17.30 uur via Facebook een live vragenhalfuurtje gehouden over de mogelijke fusie van Noordwijkerhout met Noordwijk. Via de website lukte de liveverbinding niet vanwege een storing, maar u kunt het nog terugkijken via BON op YouTube...

Burgemeester Goedhart beantwoordde een aantal vragen die door verschillende inwoners al eerder via de mail waren gesteld, maar ook live via Facebook kon men nog vragen stellen.

De eerste vraag die werd beantwoord is voor de meeste Noordwijkerhouters natuurlijk heel belangrijk, gaan de feesten nog wel door zoals ze nu gehouden worden? Natuurlijk blijft dat zo, de eigen mensen zullen dat blijven doen en de eisen van het geven van een feest verschillen niet zoveel van elkaar; aldus de burgemeester.

Verschillende inwoners waren benieuwd of er in Noordwijkerhout nu ook betaald parkeren ingevoerd gaat worden. De burgemeester verwacht dit niet omdat de parkeerdruk in Noordwijkerhout lang niet zo hoog is, dat men dit met betaald parkeren moet gaan regelen zoals in Noordwijk aan Zee.

Gaan we straks meer belasting betalen? De lokale lasten van beide gemeenten liggen niet ver uit elkaar en zijn beide gemeenten financieel gezond, dus een lastenverhoging verwacht de burgemeester niet direct.

Gaan de bouwplannen zoals in Zilk gewoon door en op tijd plaatsvinden? Ook daar verwacht de burgemeester geen problemen, alles is al in werking gezet en zal gewoon uitgevoerd gaan worden.

De volgende vragen werden er ook nog gesteld: Gaat de nieuwe gemeente 'Noordwijk' heten en waar kan ik een nieuwe naam indienen? Worden er straks nog genoeg huizen gebouwd bv in De Zilk? Blijft u de heer Goedhart dan nog wel burgemeester?

Kunnen we rekenen op meer kwaliteit van het ambtelijk apparaat? Komt er nog een referendum over de fusie? Krijgt Noordwijk bij een fusie de lusten en Noordwijkerhout alle lasten?

Dit waren de meeste vragen, heeft u zelf nog vragen dan kunt u dit mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Facebookpagina van de Gemeente Noordwijkerhout.

Burgemeester Goedhart hield bij sommige antwoorden nog wel een slag om de arm, want uiteindelijk zal na de fusie een nieuwe gemeenteraad vanaf 1 januari 2019 daar over gaan beslissen.

 

Klik hier voor het YouTube filmpje > vragenhalfuurtje burgemeester Goedhart. (33 min)

 

10 juni: College- en raadsleden komen naar u toe
Op zaterdag 10 juni komen collegeleden en raadsleden naar verschillende plekken in Noordwijkerhout en De Zilk. Zij gaan graag met u in gesprek over de mogelijke fusie en wat voor u belangrijk is in het besluit hierover. De route is als volgt gepland:
11.00 – 11.40 uur De Duinpan, De Zilk
11.45 – 12.15 uur Spar, De Zilk
12.45 – 13.30 uur Munnekeweij, Noordwijkerhout
13.40 – 14.30 uur Witte kerk, Noordwijkerhout
14.40 – 15.30 uur Vomar / Puyckendam, Noordwijkerhout
Bij De Duinpan, Munnekeweij en Puyckendam wordt u een lekker kopje koffie aangeboden.

Digitaal burgerpanel
De gemeenteraad vraagt de leden van het digitaal burgerpanel van de gemeente Noordwijkerhout naar hun mening over een eventuele fusie met de gemeente Noordwijk. Deze, en de inbreng tijdens de fusierondrit op 10 juni, neemt de gemeenteraad mee in hun afwegingen om tot een besluit te komen.

 

Foto BON.