Datum: 28-11-2022 - 17:10
08
jun
'17

Zoë Houtzager (14) vraagt uw mening over fietsveiligheid rotonde Gooweg/Victoriberg.

De 14-jarige Zoë Houtzager uit Noordwijkerhout zit in het 2e jaar van het VWO Northgo College in Noordwijk en heeft bij het vak van techniek een opdracht over 'fietsveiligheid' gekregen. Zoë moet daarbij een verkeerssituatie onderzoeken die volgens haar niet helemaal veilig is en...

wat daar aan gedaan kan worden om de situatie ter plaatse veiliger te maken. Bij dit project wil ze graag ook de meningen/ervaringen en mogelijke oplossingen van andere mensen horen en daarom heeft Zoë een vragenlijst samengesteld en hoopt dat u wilt meewerken door deze online in te vullen.

Ze heeft in het project gekozen voor de drukke rotonde met de Bollenplanter aan de Gooweg/Schulpweg/VanderWeijdenlaan/Victoriberg, waar helaas geregeld (bijna) ongelukken plaatsvinden.

Op deze rotonde moet het autoverkeer voorrang geven aan overstekende fietsers/voetgangers en dat gaat niet altijd goed. De vragenlijst kan door iedereen (fietser, automobilist of wandelaar) ingevuld worden die gebruik maken van deze rotonde en wellicht iets ervaren of op te merken hebben over de veiligheid voor zowel de automobilist als fietser/voetganger.

De uitkomst van dit onderzoek over deze veel gebruikte rotonde wil Zoë verwerken in haar project en deze wellicht daarna aan te bieden aan de gemeente om te kijken of de verkeersveiligheid van deze rotonde daarmee nog verder verbeterd kan worden.

Klik hier voor link van de vragenlijst.

Alvast bedankt voor uw medewerking! - Zoë Houtzager