Datum: 12-08-2022 - 16:31
09
jun
'17

Prima wandelweer bij dag 3 Avondvierdaagse en startsein Jeugdsport- en cultuurfonds. (foto's)

Donderdagavond werd de route van dag drie door de wijken van Mossenest en de Victor gelopen. De wind was niet meer zo onstuimig als (eer)gisteren en het avondzonnetje zorgde voor een aangenaam wandelweertje. De route eindigde uiteindelijk weer bij de Witte Kerk en daar...

stond een muzikale verrassing te wachten. Normaal is de St. Jeanne 'd Arc alleen op de laatste dag bij de intocht aanwezig, maar dit jaar gaf men op dag 3 een optreden in de tuin van de Witte Kerk. Ze gaven daarmee ook een muzikale bijdrage voor een sportief en cultureel startsein in Noordwijkerhout.

Wethouder Bert Gotink nam de microfoon in de hand en vertelde aan alle deelnemers van de Avondvierdaagse, dat de gemeente Noordwijkerhout per 1 juli is aangesloten bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten of culturele activiteiten te ondernemen.

 

Deze fondsen bieden kinderen de kans om hieraan deel te nemen. Deze fondsen betalen (een groot deel van) de kosten voor een sportclub, muziek- of tekenles of een theaterklas en eventuele benodigdheden voor gezinnen met een inkomen tot 120% van het minimuminkomen.

Wethouder Bert Gotink vond de Avondvierdaagse, waaraan heel veel kinderen deelnemen, een mooie gelegenheid om bekendheid te geven aan het bestaan van deze nieuwe fondsen in ons gemeente.

 

De wethouder gaf op deze avond samen met Jan Willem Wigt van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds en Willem Heemskerk vertegenwoordiger van de Rabobank Bollenstreek (die een bijdrage doet van € 5000,-), het startsein voor het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Noordwijkerhout.

Bericht van het bestuur van de Avondvierdaagse over de laatste dag.

En dan is het vandaag alweer de laatste dag, best kort zo'n 4Daagse van 3 dagen... we hopen vanavond op prima weer, want er is genoeg reden om heel relaxed naar de finish te wandelen. Bij Disseldorp en de Witte Kerk staan de Koetillers en de Keietoeters jullie op te wachten voor een feestelijk onthaal.

Vanaf 19.10 uur verwachten we de eerste lopers. En we hopen natuurlijk dat alle opa's en oma's, ooms en tantes, buren en buitenlui en alle andere mensen die onze lopers een warm hart toedragen in de Via Vilea, oftewel de Dorpsstraat, hen staan op te wachten.

Dus, lieve jongens die steeds als eerste aan komen rennen, morgen rustig aan, anders staan de muziek en de toeschouwers niet klaar! En dat zou toch wel erg jammer zijn... Vergeet jullie stempelkaarten niet, anders geen medaille!! Wij hebben er veel zin vandaag, we hopen héél veel mensen te zien.

Het bestuur van de Avond4daagse.

Verslag dag 2 (dag 1 is vervallen) Avondvierdaagse Noordwijkerhout (foto's)


Foto's dag 3 BON. (Foto 1 en 2 PR > gratis flesje water bij Smallsteps De Duinrakkers)