Datum: 01-07-2022 - 00:28
06
jun
'17

Dagboek Roparun 2017 Noordwijkerhoutse Runners. (Update 7: finish + foto's)

Op zaterdag 3 juni gaat in Parijs de Roparun weer van start en de finish is op maandag 5 juni 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. De 'Noordwijkerhoutse Runners' gaan dit jaar voor de tiende keer weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van...

de Runners kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2017 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, houdt via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar weer voor BON een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen.

Klik hier voor update 1 > De voorbereiding 2 juni 2017.

Klik hier voor update 2 > Vertrek Brink en aankomst Parijs. 2/3 juni 2017

Klik hier voor update 3 > Start 3 juni 2017.

Klik hier voor update 4 > 1e Nacht en ochtend.

Klik hier voor update 5 > België

Klik hier voor update 6 > 2e nacht/ochtend

Hallo Roparun-volgers,


Update 7: Op een mooie pinksterdag...........

Lopend in het zonnetje kwamen de thuisblijvers het Team 1 van de Noordwijkerhoutse Runners tegen op de Erasmusbrug, helaas wel net te laat voor de tijd-finish op het Willeminaplein. Zo liepen we met zijn allen richting de Coolsingel en kwamen de verhaaltjes.

Team 1 had het erg leuk gehad in Zele vannacht maar voor de rest van de dorpjes waren ze nog te vroeg en dat was wel jammer. Cees had nog even een dode kat opgeruimd op een parkeerplaats en had in de morgen gevraagd om een hard gekookt ei maar kreeg hem helaas niet want Elly was vergeten de stekker in de eierkoker te doen.

Ook ging Cees met Team 1 mee door Ossendrecht heen, daar werd hij geroepen door zijn oom, tante en nichtje. Casper was na de migraine-aanval gelukkig weer opgeknapt en ondanks dat het rustig was op hun route (te vroeg) hebben ze toch wel veel lol met elkaar gehad.

Nellie Cooman stond weer op de Coolsingel in Rotterdam om de teams binnen te halen en omdat het nog niet zo druk was had ze veel tijd voor ieder team. Toen de Runners daarna richting de finishboog liepen stond bij de eretribune Paul Aurich, Paul is jaren voorzitter geweest van de NSL.

Hij zou dit jaar voor de 25ste keer (wel met een ander team) meedoen met de Roparun. Maar hij vecht nu helaas zelf ook tegen de verschrikkelijke ziekte waar de Roparun in actie voor is en hij kon helaas daarom dit jaar niet mee doen.

De organisatie van de Roparun had Paul uitgenodigd om deze dag toch mee te kunnen maken en kreeg hij een plaatsje op de eretribune. De Runners hebben allemaal hun gerbera aan hem gegeven, die zij net zelf hadden gekregen.

Uiteindelijk zijn de Runners als 26ste team binnengekomen, hun finishtijd was om 12:13:01 uur, dus uiteindelijk toch maar een kwartier later dan dat er was berekend.

Noordwijkerhoutse Runners jullie waren weer top dit jaar tijdens 10e deelname van de Roparun!

Team 1: Ed, Huub, Paul, Jacqueline, Jan, Kees-Willem, Wilfried, Yvonne en Cees.

Team 2: Dennis, Sander, Casper, Hans, Nico, Jan, Cees, Marja en Els.

Cateringwagen: Henk, Elly en Ria.


Cees en Jeannette vd Valk.

Foto's PR.