Datum: 21-10-2020 - 08:44
05
jun
'17

Dagboek Roparun 2017 Noordwijkerhoutse Runners. (Update 5: België + foto's)

Op zaterdag 3 juni gaat in Parijs de Roparun weer van start en de finish is op maandag 5 juni 2e Pinksterdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. De 'Noordwijkerhoutse Runners' gaan dit jaar voor de tiende keer weer van start. De leden die deel uitmaken van het team van...

de Runners kunt u zien op hun website, klik hier. Op de website van Roparun 2017 kunt u ook informatie vinden van team 191. 

Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten.

Het team bestaat dit jaar uit 8 lopers, 4 fietsers, 2 masseurs, 5 chauffeurs/kaartlezers en 2 cateraars voor de verzorging van hapje en drankje. Er zijn teamleden die al jaren meedoen maar gelukkig ook weer nieuwe die 'het avontuur voor het leven' voor het eerst gaan beleven.

Eén van de teamleden, Cees vd Valk, houdt via zijn vrouw Jeannette ook dit jaar weer voor BON een dagboek bij en die kunt u op deze website tot en met de finish volgen.

Klik hier voor update 1 > De voorbereiding 2 juni 2017.

Klik hier voor update 2 > Vertrek Brink en aankomst Parijs. 2/3 juni 2017

Klik hier voor update 3 > Start 3 juni 2017.

Klik hier voor update 4 > Nacht en ochtend.

Hallo Roparun-volgers,


Zondagmorgen kwamen de Runners dus over de grens bij België en het team van Cees vertrok zondagmiddag om 13.45 uur voor een lange etappe van maar liefst 288 km naar de wissel stop 6 op hun schema van 354 km. Ze hadden vanmiddag lekker gerust in het zonnetje en soep met broodjes gegeten, de beentjes voelen goed dus ze gingen er weer voor.

Het zonnetje was toch wel heel warm met lopen en bij de wissel was het dan ook flink zweten. Rond 18.00 uur waren ze klaar en gingen de dames voor hun etappe. Bij de wissel stond Yvonne te wachten om hun etappe te lopen richting Antwerpen.

Normaal zou team 2 op een bepaald moment gaan eten maar er kwam een mevrouw naar buiten met de mededeling dat de aggregaat uit moest omdat haar kinderen naar bed moesten! Dus besloten ze maar om direct naar hun volgende wissel, punt 7. in Antwerpen te rijden, op de route is dat 396 km.

De cateringwagen ging eerst nog even langs de milieustraat om het vuil te lozen. Vervolgens kregen de Runners hun bekende avondmaaltijd: nasi, kroepoek met saté saus.

Nico had weer eens een probleem, na ongeveer 2 uur waren de batterijen leeg van de Garmin voor de route en moeten er ook steeds batterijen gewisseld worden. Het team verdenkt hem er toch van dat hij een fiets met ondersteuning heeft. Ook nog leuk om te melden dat Sander jaren als loper mee is geweest en hij kent de route heel goed.

Sander is vorig jaar niet mee geweest maar dit jaar is hij wel weer van de partij als chauffeur bij Cees in de bus, zijn zus en vader hebben als fietsers dit jaar met het team meegedaan. Op de parkeerplaats waar ze nu staan zijn ze er als enige, normaal is het zoeken naar een plekje.

Ze komen nu in de dorpjes waar ze beginnen met de slingers in de boom of haag te hangen, maar ze zijn net allemaal voor het feestgedruis en dat vinden ze toch wel jammer. Vooral voor chauffeur Dennis die voor het eerst mee is gelooft hun verhaal over voorgaande jaren natuurlijk niet.

Er hangen boven iedereen heel veel luchtballonen en het is windstil en het koelt toch wel heel snel af. Ze hebben rust tot 23.40 uur en gaan dan lopen richting Bergen op Zoom en ze hopen daar dan rond 3.00 uur te zijn. Ze verwachten veel muziek, publiek, feest en gejuich de hele nacht...

Je kunt de Runners volgen via de link http://www.roparunlive.nl/index20.html#team191.

Steun de Runners:
De afgelopen jaren hebben de runners ruim € 93.000.- opgehaald, het zou heel mooi zijn om met 10 jaar het bedrag van € 100.000,- te bereiken. U kunt daarbij helpen door het team financieel te steunen, kijk hiervoor op onze website (klik hier) of doneer met je mobiel en sms 'ROPARUN (spatie) 191' naar 4333. De donatie van € 3,- wordt afgerekend via je telefoonrekening en hiermee steun je de zorg voor mensen met kanker.

Wordt vervolgd, Cees en Jeannette vd Valk.

Foto's PR.